VWO Cambreur College, uitstekende cijfers in een prima sfeer

Foto: cepezed

In aanloop naar de Open Dag op het Cambreur College op woensdag 12 februari lichten we de afdelingen een voor een uit. Deze keer nemen we een kijkje bij het VWO.

Zoek je een vwo-opleiding waar je gezien wordt? Waar je begeleid wordt? Maar ook waar je uitgedaagd wordt? Dan ben je bij het Cambreur aan het juiste adres. Niet alleen de resultaten (97% geslaagden) zijn bijzonder goed, de leerlingen van het vwo zijn gewoon heel erg tevreden over hun docenten en hun opleiding. En ze hebben een prima afdelingsleider: Bram Thielen.

Wat dat extra uitdagen betreft: voor een universitaire studie heb je in principe een vwo-diploma nodig. Mooie cijfers vergroten je kans om aangenomen te worden, maar universiteiten kijken bij hun selectie ook naar wat een student nog meer meebrengt. Filosofie, Spaans, deelname aan het Lagerhuis of een Model United Nations, meedoen aan een uitwisseling met Tsjechië of India, allemaal pluselementen die doorslaggevend kunnen zijn bij je selectie over zes jaar. Belangrijk dus om in de gaten te houden!

Prima sfeer op het Cambreur
Floortje leerde in klas 1 en 2 haar nieuwe klas en de docenten snel kennen door de leuke introductieactiviteiten. De sfeer op het Cambreur vindt ze fijn, zowel tijdens de lesweken
als bij bijzondere projecten en excursies.

Verrijkend aanbod
Floortje geeft aan dat je meteen de deur opent naar een heleboel mogelijkheden om jezelf geestelijk te verrijken, als je voor het Cambreur kiest. Voorbeelden zijn Model United Nations en het Lagerhuis, maar ook Exploration, waar je bijvoorbeeld Spaans of filosofielessen krijgt.

Persoonlijke aandacht
Een echt kenmerk van het Cambreur College is de geringe persoonlijke afstand tussen docenten en leerlingen, aldus Floortje. De leerkrachten willen graag weten hoe het met je gaat. Andersom zijn ze ook graag bereid om iets over zichzelf te vertellen.

OPEN DAG 12 FEBRUARI 2020 16.00 – 20.00 uur
Gebouw A: Mgr. Schaepmanlaan 13
Gebouw B: Mgr. Schaepmanlaan 2
Gebouw C: Bolkensteeg 9

Je bent welkom!!

Reacties