Doeners gaan naar het voorbereidend MBO

Foto:

In aanloop naar de Open Dag op het Cambreur College op woensdag 12 februari lichten we de afdelingen een voor een uit. Deze keer  nemen we een kijkje bij het voorbereidend MBO.

Ben jij een echte doener? Dan is het voorbereidend mbo op gebouw B van het Cambreur College echt iets voor jou! Er zijn rond de 275 medeleerlingen en een vaste groep  enthousiaste docenten. Maar je zit niet alleen achter de boeken, integendeel. Er zijn doevakken als verkoop, mode en design, grafische vormgeving, uiterlijke verzorging, zorg en (re)creatieve activiteiten. Je leert bovendien veel over voeding en het bereiden van maaltijden.

Ook biedt het vmbo je de uitstroomrichting Sport aan. Als je die in de bovenbouw voor dit keuzevak kiest, kun je drempelloos doorstromen naar de ROC opleiding Sport & Bewegen in Tilburg. Ook ga je op bezoek bij bedrijven en loop je minimaal twee keer stage. Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je meer over onze opleidingen weten? Dan ontvangen we je graag op onze open dag!

Gloednieuwe kueken op B
Jill vindt de nieuwe keuken op gebouw B erg mooi geworden. “Het is er veel hygiënischer en we kunnen eindelijk met z’n allen tegelijk koken.” Het voelt volgens docente Anne-Marie de Groot elke keer weer als een feestje om hier les te mogen geven.

Fiere ridder te paard
Jill bewondert docent beeldende vorming Peter Nuijten die elk jaar samen met zijn leerlingen iets bijzonders maakt. Dolfijnen die uit het gras opduiken, een 3D-graffitivan de wagen van Max Verstappen en nu ridder Willem van Dongen met zijn paard. Voor iedereen te bewonderen in de Cammeleur.

Stages op weg naar beroep
Jill heeft vorig jaar stagegelopen op een basisschool en dat is haar goed bevallen. Ze weet nu zeker dat ze de zorg in wil of als onderwijsassistente wil gaan werken.

OPEN DAG 12 FEBRUARI 2020 16.00 – 20.00 uur
Gebouw A: Mgr. Schaepmanlaan 13
Gebouw B: Mgr. Schaepmanlaan 2
Gebouw C: Bolkensteeg 9

Je bent welkom!!

Reacties