Denken en doen, voor HAVO docenten en HAVO leerlingen

Foto: cepezed

In aanloop naar de Open Dag op het Cambreur College op woensdag 12 februari lichten we de afdelingen een voor een uit. Deze nemen we een kijkje bij de Cambreurhavo

Ben je een echte havoleerling? Dan wil je vast en zeker bij een opdracht het liefst direct aan de slag en gewoon concreet aan het werk gaan. Maar eerst moet er nagedacht worden: hoe pak ik het aan? Welke stappen zet ik in welke volgorde? Wie en wat heb ik daarbij nodig? En tijdens het werk kun je zomaar steeds enthousiaster worden.

Het grappige is dat de havodocenten op eenzelfde manier werken. Een mooi voorbeeld: voor havo-2 is er een tweedaagse excursie naar Rotterdam. Dit doen we nu drie jaar en ieder jaar sluiten meer vakken zich aan, wordt het programma steeds interessanter en zijn de leerlingen op de derde dag hard zelfstandig aan het werk om de diverse deelprojectjes voor aardrijkskunde, geschiedenis, levensbeschouwing en kunst beeldend samen goed af te ronden. Voor volgend jaar liggen er al weer aanvullende plannen klaar. Daarmee wordt zo’n excursie dubbel en dwars de moeite waard.

Pleun heeft in verband met haar dyslexie bewust gekozen voor het Cambreur College. Ze maakt ook hier gebruik van het programma Kurzweil. Veel hulp heeft ze gehad van Lia van Sunten, die haar met allerlei tips en trucs door de eerste jaren heeft geloodst

Met stralende ogen vertelt Pleun over het eerste reisje met klasgenoten naar Rotterdam. Hartstikke spannend en leuk om samen twee dagen op pad te zijn, te overnachten in een echte kubus woning, een havenrondvaart te makenen het verleden te ervaren in het oorlogsmuseum.

Pleun kijkt als aankomend docent natuurlijk met extra belangstelling naar de manier waarop de Cambreurdocenten lesgeven. Ze houdt van de stijl van sommige docenten: luchtig, met wat humor, met afwisseling en een goede interactie met de klas.

OPEN DAG    12 FEBRUARI 2020    16.00 – 20.00 uur
Gebouw A: Mgr. Schaepmanlaan 13
Gebouw B: Mgr. Schaepmanlaan 2
Gebouw C: Bolkensteeg 9

Je bent welkom!!

Reacties