Gezellig en geslaagd Voorleesontbijt op De Springplank

Foto:

Wat waren er veel peuters gekomen naar het Voorleesontbijt dat OBS De Springplank organiseerde voor alle peuters van ’s Gravenmoer. Zo’n kleine 20 dreumesen en peuters genoten samen met de kleuters van juf Corina van het Voorleesontbijt, want deze week zijn de Nationale Voorleesweken.

De peuters van De Bengels (Kinderopvang De Toverdroom) waren er ook. In plaats van op hun eigen locatie een Voorleesontbijt te houden waren zijn deze ochtend met hun juffen op bezoek bij De Springplank. Ook andere peuters waren samen met hun ouders naar het Voorleesontbijt gekomen.

Er werd, natuurlijk, eerst gestart met een lekker ontbijtje: kleine krentenbolletjes, stukjes eierkoek en een half broodje kaas of vlees lagen te wachten op vrolijk gekleurde bordjes. En daar werd heerlijk van gesmikkeld. Na het ontbijt mochten alle kinderen op de grond komen zitten voor het verhaal van Moppereend, het voorleesboek van deze Nationale Voorleesweken. Juf Jeanne en juf José van De Bengels hadden zich goed voorbereid: er stonden knuffels van de diverse dieren uit het verhaal klaar en er hing een waslijntje met kleren. Bij iedere bladzijde groeide de mopperwolk. Juf José liet de telkens groeiende wolk zien. Aan het eind van het verhaal kwam het toch nog goed met de mopperwolk en de Moppereend en was er een mooie regenboog te zien. Peuter Thomas sprong op, want hij herkende zijn kunstwerk dat hij samen met juf Jeanne had geverfd.

Het Voorleesontbijt werd afgesloten met het Mopperlied. De aanwezige kinderen en hun ouders vonden het een gezellige ochtend dat zeker voor herhaling vatbaar is. OBS De Springplank kijkt dan ook terug op een geslaagd eerste peuteruurtje. Binnenkort wordt er weer een peuteruurtje georganiseerd. Hou hiervoor de facebookpagina van De Springplank en de media in de gaten.

Reacties