Parkplezier neemt afscheid van voorzitter Jac Willemse

Foto: Stichting Parkplezier

Tien jaar heeft Jac Willemse de scepter gezwaaid bij de stichting Parkplezier in Dongen. Gisteren nam de voorzitter officieel afscheid en gaf het stokje over aan Wilbert Megens.

“Jac en Parkplezier zijn elkaars equivalenten. Tijdens de eerste gesprekken tien jaar geleden liet jij je onvrede over de staat van het park duidelijk merken. Je hebt iets moois voor elkaar gekregen. De vrijwilligersprijs heb je al gehad,” eindigde burgemeester Marina Starmans haar toespraak.

Walter de Bruyne sprak namens het bestuur. ,,Je hebt van een toevluchtsoord voor rondhangende jeugd weer een park gemaakt. Wat toen een doorgangscentrum was, is nu de groene long van Dongen geworden.” De woorden van bovengenoemde sprekers zijn duidelijk herkenbaar. Het toen verloederde park heeft de afgelopen tien jaren een fikse gedaanteverandering ondergaan.

Het bestuur geeft in de zomer rondleidingen. Voor de schooljeugd is er een kist ontworpen met daarin toelichtingen over de verschillende bomen in het park. Maar ook speeltoestellen en bijeenkomsten, zoals het jaarlijkse Proef Dongen en De Dag van het Park, maken dat het nu een echte ontmoetingsplek is geworden. De kersverse voorzitter Megens heeft een aantal een mooie ideeën in petto. ,,Wat denk je van het terugzetten van het prachtige ruim tachtig jarige hekwerk, dat vroeger de entree vanuit de Hoge Ham naar het park vormde. Het park moeten wij nog meer bij het centrum gaan betrekken. Zeker nu en het park en het Wilhelminaplein gerenoveerd worden.” In zijn dankwoord bedankte de scheidende voorzitters alle medewerkers persoonlijk.

Tekst: Piet Scheepers

Reacties