Wethouderswisseling per 1 januari 2020

Foto:

Wethouder Bea van Beers neemt ontslag per 1 januari 2020 en onderbreekt daarmee haar zwangerschaps- en bevallingsverlof. De waarneming door Maarten Pieters stopt in goed overleg ook per 1 januari 2020. Beoogd opvolger is Eline van Boxtel.

Op 19 december neemt de gemeenteraad aan het eind van de vergadering een besluit over de benoeming van beoogd wethouder Eline van Boxtel. Bij positief besluit van de gemeenteraad, start Van Boxtel op 1 januari als wethouder. “Op deze manier kan op korte termijn, direct bij de start van het nieuwe jaar, het collegeteam in nieuwe samenstelling aan de slag.” aldus de Partij van de Arbeid Dongen in een persbericht.

De PvdA meldt verder: “bij haar benoeming tot wethouder, komt de gemeenteraadszetel van Eline van Boxtel vrij. Maurice IJpelaar (foto links) keert graag terug in de gemeenteraad. Maurice is momenteel fractieondersteuner en zat in de periode 2014-2018 al in de gemeenteraad. Hij zou dan in de gemeenteraadsvergadering van 16 januari 2020 geĆÆnstalleerd kunnen worden. Martin Montens wordt fractievoorzitter van de PvdA Dongen. Maurice van Boxtel dient zijn ontslag in als lid van de financiĆ«le commissie. De fractie bekijkt op korte termijn wie zijn rol overneemt en wie de nieuwe fractieondersteuner wordt.”

Reacties