Nieuwe Basisschool Sint Agnes officieel geopend

Vorige week werd de nieuwbouw van het Integraal Kind Centrum (IKC) in Dongen-Vaart officieel geopend door burgemeester Marina Starmans en wethouder Bea van Beers.

Het IKC in Dongen-Vaart is de eerste onderwijsinstelling die gebruik gaat maken van een nieuw gebouw. De komende jaren staat er op dat gebied nog meer in de planning. Allereerst natuurlijk de nieuwbouw van het Cambreur College, maar daarna ook nieuwe IKC’s in De Beljaart, ’s Gravenmoer, bij de J.J. Anspachschool en in De Biezen.

Basisschool Sint Agnes is één van de gebruikers van het nieuwe IKC. Verder is er ruimte voor een peuterspeelzaal en kinderopvang (in samenwerking met KID). Het is de bedoeling dat op termijn ook het Jeugdcentrum Dongen-Vaart haar plekje gaat vinden in het gebouw. Voor het IKC ligt het nieuwe dorpsplein van Dongen-Vaart, dat binnenkort ook feestelijk in gebruik zal worden genomen.

Burgemeester Starmans en wethouder van Beers knipten gezamenlijk het lint door waarna enkele kinderen vragen konden stellen en gezamelijk een boompje geplant werd. Natuurlijk was er daarna alle ruimte voor de vele belangstellenden om een kijkje te nemen in het nieuwe gebouw. De feestvreugde werd verhoogd door Mon Ballon met mooie creaties van ballonnen Daarnaast konden de kinderen geschminkt worden of een glitter tattoo krijgen, Bob de Bouwer was aanwezig en er waren foto’s zien van het verloop van de bouw.

Bekijk een sfeerreportage van de opening in de fotoserie bovenaan dit artikel

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Reacties