Concert KMD waardige afsluiting bevrijdingsweekend

Foto:

Zondagmiddag werd het bevrijdigsweekend op een indrukwekkende wijze afgesloten met een bevrijdingsconcert.

Voor een uitverkochte grote zaal van de Cammeleur  brachten de muzikanten van het Groot Orkest van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen onder leiding van Sebastiaan Hettema een programma met werken die allemaal gerelateerd waren aan de oorlog. Voor de pauze waren dat de meer dragende muziekstukken, na de pauze het wat lichtere werk  waarmee de daadwerkelijke bevrijding tot uiting gebracht werd.

Hoogtepunten voor de pauze waren onder meer The Story of Anne Frank, waarbij beelden die op een groot scherm geprojecteerd werden, de muzek nog een diepere lading gaven, én de klassieker Theme form Schindler’s List van de gelijknamige film. Violist David Peijnenborg zorgde  samen met het orkest voor kippenvel bij het publiek. (beluister het nummer hieronder, met excuses voor de slechte beeldkwaliteit) 

Na de pauze kreeg het publiek onder het De Soldaat van Oranje te horen, maar ook een Glenn Miller Medley en A Brand New Day.

In haar slottoespraak bedankte burgemeester Marina Starmans de organisatie, alle vrijwilligers en verenigingen  die aan de festivitetien rondom de herdenking van de bevrijding meewerkten. “Een fantastisch weekend in alle  drie kernen van Dongen, die dankzij alles wat we samen gedaan hebben de afgelopen dagen, nog meer met elkaar vebonden zijn.” aldus de burgemeester.

Met een toegift en het Wilhelmus werd het indrukwekkende concert op meer dan passende wijze afgesloten. Bestuur en muzikanten van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen mogen met trots terugkijken op dit geslaagde concert.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen