LUKIĆ, een band die je niet mag missen

Foto:

Na een succesvol debuutseizoen komt LUKIĆ nu met een gloednieuw programma getiteld Da te nema (Als jij er niet was).

Het kwartet rond de Bosnische zanger en gitarist Mile Lukić is van uitzonderlijke kwaliteit en graaft met Da te nema nog dieper naar de kern van de muziek, die rechtstreeks van hart tot hart vloeit. LUKIĆ staat op zondagmiddag 27 oktober op de planken bij De Cammeleur.

Da te nema is een afwisselend en meespelend programma met eigen muziek en parels uit de mediterrane, Balkan- en zigeunermuziek. LUKIĆ is herkenbaar aan de organische en natuurlijke klank. Tussen de muziek door worden verhalen verteld; soms sprookjesachtig, soms hilarisch of scherpzinnig. Het repertoire van LUKIĆ is oprecht, boeiend, avontuurlijk, lyrisch en ongeremd.

Mile Lukić weet zich omringd door een trio uit de bovenste regionen van de (wereld)muziekscène: violiste Aili Deiwiks, percussionist Henk Wanders en contrabassist Norbert Leurs.

Luisteren naar de muziek van LUKIĆ is als een droomvlucht over de meest geliefde landschappen die de wereldmuziek kent. Kortom, LUKIĆ is een band die je niet mag missen!

Enkel lovende recencies
‘Over genieten gesproken: Mile Lukić weet als geen ander Balkan-nostalgie in zang om te zetten. Wauw!’ (De Gelderlander)
‘Opvallend mooi zijn de sevdalinka’s uit Bosnië, gepassioneerde liedjes. Wat voor Spanje de duende is, is in Portugal de saudade. Het muzikale equivalent is de Bosnische sevdah. Deze ziel van de bevolking wordt meer dan voortreffelijk vertolkt door de Bosnische zanger/gitarist Mile Lukić.’ ([Radio 6 World)

Datum & tijd: zondag 27 oktober om 15.00 uur
Prijs: € 17,00 inclusief consumptie

Reacties