‘Haute Quizzine’ winnaar DDDQ 2019

Tijdens een sfeervolle prijsuitreiking in de Cammeleur is Team ‘Haute Quizzine’ zaterdagagavond uitgeroepen tot winnaar van De Dongense Dorps Quiz 2019.

Het team behaalde een nieuw recordaantal van1129 punten en liet daarmee  de winnaar van de vorige editie ‘U Weet Wel Waarom’ (1078 punten punten) en C.V.O.D. Falkies Quizteam (1065 punten) achter zich. Het team van ‘Haute Quizzine’ legde  voor de tweede keer beslag op de felbegeerde DDDQ wisseltrofee, de gouden medailles en een geldprijs. Eerder won het team De Dongense Dorpsquiz al in 2017. De gehele top 3 bestond uit voormalige winnaars. C.V.O.D. Falkies Quizteam won de eerste editie van DDDQ in 2015. Het team ‘De Heren van ’t goede leven’ dat de afgelopen drie jaar telkens op de tweede plaatst eindigde, na deze keer niet deel.

De presentatie van de prijsuitreiking was in handen van Tinus en Thieu die dit weederom met verve deden. Met regelmaat werd de quiz nog eens herbeleefd met enkele foto – en filmpresentaties en om de spanning op te voeren werd er ook enkele keren een nieuwe tussenstand bekend gemaakt. Ook werden er diverse prijzen uitgereikt voor de beste teams op bepaalde onderdelen, waaronder de pre quiz opdrachten waarmee de jubileumeditie van DDDQ uitgebreid was.

Geplaatst door Pascal Joore op Maandag 30 september 2019

De prijs voor de beste teamfoto ging naar Team 33 ‘We Gaan Ervoor’, de beste discofoto was van Team 55 (C.V.O.D. Falkies Quizteam). Het leukste reclamefilmpje was van De Dongense Dorps Quasten (zie boven). Er werden ook foto’s gemaakt met BN’ers. De foto van team 25 dat met de dames van O’Gene op de foto ging won deze categorie terwijl Het Postkantoor (team 71) aan de haal ging met de prijs voor de beste orkestfoto. De Geheime opdracht bestond dit jaar uit een verkeerstheorie-examen. Deze werd het beste gemaakt door de teams 29 en 32. De oplossing van de moord op Donnie Perenboom vormde  de jokeropdracht. Team 54 bleek het speurwerk het beste te hebben uitgevoerd. De moord bleek overigens in scene gezet…Donnie Perenboom was er deze avond weer bij en kreeg de handjes op elkaar met zijn versie van ‘Leef’

Langzaamaan werd de spanning gedurende de avond opgevoerd naar het hoogtepunt, de bekendmaking van de eindwinnaar van De Dongense Dorps Quiz 2019. De volledige top 3 mocht het podium bestijgen en bestond uit de drie bovengenoemde groepen. Uiteindelijk bleek ‘Haute Quizzine’ dus de winnaar en dat werd met gejuich begroet. Het team nam apetrots de DDDQ wisselbokaal in ontvangst.

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Na de prijsuitreiking nam de band ‘De Coronas’ het podium over. Zij zorgden samen met de aanwezige quizzers voor een mooi afsluitend feest tot in de kleine uurtjes.

De organisatie kan met trots terugkijken op een zeer geslaagde editie van DDDQ 2019 en gaat zich ongetwijfeld voorbereiden op een volgende editie. Of deze al in 2020 zal zijn zullen we tezijnertijd zeker van de organisatie vernemen

Bekijk meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel.

 

 

Reacties