CDA: ‘Stel aanpak kruising Tramstraat-Kard. van Rossumstraat niet uit’

Foto: Google Streetview

Het CDA wil niet dat de aanpak van de kruising Tramstraat-Kardinaal van Rossumstraat uitgesteld wordt, zoals nu het plan is.

Door Bernadette Klerx

Het uitstel is het resultaat van de grote bezuinigingsoperatie waar Dongen voor staat. Ook de VVD vond het ‘erg jammer’dat de aanpak van deze kruising is uitgesteld, maar had er wel begrip voor ‘omdat we nu eenmaal een grote bezuinigingsopgave hebben en dan moeten er keuzes gemaakt worden’, zo liet VVD-fractievoorzitter Pieter Brooijmans weten.
Voor CDA-woordvoerder André Vonk had de kruising echter een hoge prioriteit. Hij vond het dan ronduit vreemd dat er nu weer opnieuw verkeerstellingen worden gedaan.

‘Ik begrijp dat er nu weer opnieuw verkeersmetingen worden verricht en dat er weer een analyse komt. Maar de problemen bij die kruising zijn toch al lang bekend. Er is te veel vrachtverkeer en de vrachtwagens hebben moeite met het nemen van de bochten. Een analyse is dus overbodig, want de uitkomst is toch al bekend. Waarom gaan we nu dan weer extra kosten maken met die tellingen? Blijf dit niet langer uitstellen, maar los het nu zo snel mogelijk op. We zijn hier al heel lang mee bezig’, zo bepleitte André Vonk

Voor de VVD ging dat net een stapje te ver. Pieter Brooijmans: ‘Ik ben het in principe met het CDA eens, maar we moeten nu ook kijken naar de betaalbaarheid. We hebben als raad de voorkeur gegeven aan het aanpassen van de kruising bij de Schaepmanlaan;we wisten dat we dan het risico zouden lopen dat andere plannen uitgesteld zouden worden. Wij vinden dit ook jammer, maar we snappen wel dat er keuzes gemaakt moeten worden.’

Reacties