Burgemeester Dongen sluit bedrijfspand Wilhelminastraat

Foto: Archief

Burgemeester Marina Starmans heeft besloten een bedrijfspand aan de Wilhelminastraat 75b te sluiten na het aantreffen van een grote partij softdrugs. Het pand wordt met ingang van vandaag voor de duur van 12 maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet.

Op 24 juni jl. trof de politie tijdens een zoekactie in het bedrijfspand grote hoeveelheden wiet (131 kilo) en hasj (76 kilo) aan. De straatwaarde bedroeg ongeveer 1 miljoen euro. Ook werden twee verborgen ruimtes ontdekt; in één daarvan vond de politie ook softdrugs. De zoekactie had plaats naar aanleiding van een tip over een sterke hennepgeur in de straat.

Sluiting
Tot 23 september 2020 is het verboden het bedrijfspand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de burgemeester een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit het bedrijfspand. Buurtbewoners worden per brief geïnformeerd over de stand van zaken.

Damocles
De sluiting gebeurt op basis van het door de burgemeester vastgestelde Damoclesbeleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. De burgemeester kan op basis van de wet bestuursdwang toepassen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen sluiten als daar sprake is van drugsgerelateerde activiteiten.

 

Reacties