Team Dongen Cliniclowns Alpentocht 2019 loopt de Col de Galibier op: € 16.103,34 voor Cliniclowns

Foto:

Het afgelopen jaar hebben Matthieu Verlinde en Ben Barendse diverse acties georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen voor hun uitdaging Alpentocht 2019, sporten voor Cliniclowns.

Dit evenement vindt jaarlijks plaats in Frankrijk. Cliniclowns zoekt ieder jaar een geschikte berg om sporters fietsend, wandelend of hardlopend deze te beklimmen met als doel geld op te halen voor deze organisatie. Afgelopen zaterdag vond dit evenement plaats vanuit Valloire. Vanaf hier werd de Col de Galibier beklommen.
Matthieu en Ben vormen samen Team Dongen. Het is zaterdag 7 september en ze zijn gespannen. Ze hebben het afgelopen jaar €16103,34 bij elkaar verzameld voor dit goede doel en ze hebben hard getraind om de uitdaging van 18 klimkilometers met 1230 hoogtemeters aan te gaan.

Ze zijn samen met 20 andere hardlopers. De rest van de 500 deelnemers zijn hoofdzakelijk fietsers en een paar wandelaars. Het kleine dorpje Valloire is omgetoverd tot een Cliniclowns vestiging. Met een grote tent, vlaggen en vaandels voelt het heel groots. Om exact 10.00u worden ze door de burgemeester van Valloire en boegbeeld Conny van Cliniclowns weggeschoten.

Meteen vanaf de start begint de beklimming. Geen tijd om te wennen, de hartslag schiet gelijk omhoog en het stijgingspercentage van soms wel 10% gaat onmiddellijk in de benen zitten. Gelukkig schijnt de zon en dit levert prachtige vergezichten op waardoor de mannen afzien maar toch volop genieten. Na 10 kilometer zitten ze op 2000 meter hoogte en dit doet iets met je ademhaling. Het weer slaat om, het blijft wel droog maar de harde wind maakt het enorm koud. Af en toe een zucht en een vloek maar bovenal met veel trots over het vele geld wat ze hebben opgehaald maakt dat ze de berg opvreten.

Met nog een kilometer te gaan zijn de benen helemaal verzuurd maar zien ze wel de top. Ze lopen samen over de finish. Kapot van de inspanning maar zo voldaan. Op 2645 meter hoogte kijken ze elkaar aan en kijken ze terug op een geslaagde Alpentocht 2019. Een mooie sportieve prestatie wat weggezet die ruim € 16000,- voor Cliniclowns heeft opgeleverd.

Reacties