Repair Café Dongen weer open op 14 september

Foto:

Aanstaande zaterdag 14 september is Repair Café Dongen weer geopend. Tussen 10.00 en 12.00 uur ben je welkom voor reparatie van uw spullen.

Deskundige vrijwilligers zitten dan klaar om samen met u aan de slag te gaan. Op het gebied van elektrische apparaten, klokken en horloges, fietsen, verstelwerk et cetera. Er zijn meerdere allround monteurs, die je ongetwijfeld verder kunnen helpen.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Het Repair Café zoals nu ook in Dongen brengt daar verandering in! Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.
In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteits- verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.

Dus: heb je bijvoorbeeld een kapot koffiezetapparaat of broodrooster? Of zit je met een gaatje in een kledingstuk? Een horloge die niet meer werkt, een fietspomp die niet meer pompt? Kom ermee naar het Repair Café Dongen..

En natuurlijk is er koffie of thee. De reparatie op zich is kosteloos, je betaalt alleen voor vervangende onderdelen. Het staat je vrij te doneren. Het adres van de Eagle Shelter is Chrispijnhof 9 in Dongen en ligt aan het fietspad tussen de voetbalvelden van DVVC en Olympia in. Meer informatie over het Repair Café Dongen vind je op facebook, waaronder de agenda van de openingstijden van dit jaar.

Reacties