Nieuwe keuken Cambreur voelt als een feestje

Foto:

Gebouw B van het Cambreur College heeft sinds het begin van dit schooljaar een nieuwe keuken en aangrenzend restaurant/leslokaal.

De verbouwing begon in april met het verwijderen van de oude apparatuur en het wegbreken van enkele muren. Daarna begon de opbouw, een hele klus. Nieuwe muren metselen, plafond verlagen, toiletruimtes maken, tegels zetten, een gietvloer aanbrengen, afzuigunits en keukenblokken plaatsen etc.Na de zomervakantie was het zover dat docenten en leerlingen gebruik konden gaan maken van deze nieuwe ruimten.

“We hebben nu een aparte afwaskeuken, 2 textielruimtes, een voorraadruimte, een mooie, grote keukenruimte waarin 6 dubbele keukenblokken geplaatst zijn waar we met 24 leerlingen kunnen werken, extra werkbanken, een docentenblok om demo’s te geven, een restaurant/leslokaal en een garderobe met invalidentoilet tot onze beschikking. Alle keukenblokken zijn voorzien van inductiekookplaten. Tussen de keukenruimte en het restaurant/leslokaal is een ‘doorkijk’ gemaakt zodat er zicht is op 2 ruimtes tegelijk ”vertelt docente Anne-Marie de Groot.

Enthousiast gaat ze verder: “We draaien nu drie weken in deze nieuwe lokalen. Het is mooi geworden, het is ruimtelijk, het is overzichtelijk, de routing klopt, akoestisch beter dan voorheen en per 2 leerlingen is er een eigen werkplek waar ze samenwerken. Tot nu toe voelt het elke keer weer als een ‘feestje’ om hier les te mogen geven.”


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen