Museum De Looierij zoekt vrijwilligers

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

In de karakteristieke Kerkstraat in Dongen staat het enige museum van Dongen: De Looierij. We runnen De Looierij met ruim 50 vrijwilligers en het museum is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Dongen. In zo’n organisatie werken is een feest. Iedereen die er komt wil iets opsteken, of wil vermaakt worden. Om dit te blijven bereiken zoeken we versterking.

Het museum kent drie exposities: de leerroute, waaraan het ook de naam te danken heeft, een geschiedkundige tentoonstelling: ‘Van nul tot nu’ over de geschiedenis van Dongen en een wisseltentoonstelling in het ‘Nieuwe nathuis’. Momenteel is hier een wisseltentoonstelling over de kroegen van Dongen en in oktober zal er een tentoonstelling over 75 jaar bevrijding te zien zijn.

We zoeken vrijwilligers van allerlei aard. Van medewerkers in het museumcafé, gastheren en gastvrouwen, onderhoudsmensen en ook mensen die specialistisch werk willen doen als medewerker om rondleidingen te geven of om educatie op de kaart te zetten of mensen die alles van leer weten. We vragen vrijwilligers voor een minimale inzet van twee dagdelen per maand. Bijna alle werkzaamheden worden ruim vooraf gepland, dus hoeft het je werk of andere hobby’s niet in de weg te staan.

Als je vrijwilliger wordt krijg je een inwerkprogramma en een buddy die je helpt om je weg te gaan vinden in het museum.
Het vrijwilligerscorps is een gezellige inmiddels behoorlijk hechte groep mensen die open staat voor versterking. De groep bestaat voornamelijk uit wat oudere dames en heren, maar dat betekent niet dat er voor jongeren geen plaats is in het museum. Wij zullen jongeren met open armen ontvangen.

Wil je iets meer weten over de vacatures die we hebben in ons museum ga dan naar onze website www.delooierij.nl en klik op de blauwe button.

Reacties