Zorggroep Wonen en Leven start nieuwe dagbesteding op de Warande in Oosterhout

Foto:

Sinds 1 juli 2019 is Zorggroep Wonen en Leven een nieuwe dagbesteding voor mensen met een psychische kwetsbaarheid gestart. Deelnemers krijgen de kans om te leren, hun talenten te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen.

Binnen de dagbesteding bieden we deelnemers verschillende mogelijkheden om te leren, te ontmoeten en te ontwikkelen. Zo kunnen zij onder andere bewegen, leren koken, schilderen en elkaar ontmoeten. De deelnemers leren en ontwikkelen vaardigheden die hen vooruithelpen in hun proces.

Samenwerking
Noela, coördinerend werkbegeleider Zorggroep Wonen en Leven: “Deze locatie geeft onze cliënten een mooie kans om zichzelf te zijn en zich op een laagdrempelige manier te ontplooien. Het helpt de cliënten om structuur in hun dag te krijgen, medemensen te ontmoeten en deel te nemen aan de samenleving door op een zinvolle manier invulling aan hun dag te geven en dit maakt hen trots.” Marloes, algemeen directeur Zorggroep Wonen en Leven: “Voor onze cliënten is het van belang invulling te geven aan dagbesteding met mensen waarmee ze zichzelf kunnen identificeren.

Helaas bleek deze aansluiting lastig te maken binnen het bestaande aanbod en zodoende hebben we het opgezet vanuit de vraag van de cliënten zelf. We hebben de cliënten betrokken bij de wensen van de invulling van de dagbesteding en dat gematcht naar leerdoelen in hun begeleiding. Vanuit de huidige cliënt groep is ook zeer positief gereageerd op de try-outs en huidige invulling”

Er is nog plek
“We zijn net gestart en hebben nog plek voor deelnemers. Onze locatie is gevestigd midden in de natuur aan de Bredaseweg 119 in Oosterhout. Dus heb je een psychische kwetsbaarheid en lijkt het je leuk om een aantal dagdelen per week aan te sluiten bij de dagbesteding? Of ken je mensen voor wie dit echt een mooie kans is? Kom dan vooral kennismaken. Dan vertellen we alles over de mogelijkheden om op deze leuke locatie invulling te geven aan de dagbesteding. Bel met ons op Telefoonnummer 085 06 06 515 of stuur een email aan [email protected] of via onze website www.zorggroepwonenenleven.nl”

Zorggroep Wonen en Leven is een jonge organisatie met gekwalificeerde medewerkers, die met een achtergrond op diverse zorggebieden een duurzame en oplossings- en cliënt gerichte bijdrage leveren aan haar cliënten. Zij bieden ambulante woonbegeleiding indien noodzakelijk in combinatie met woonruimte en dagbesteding, indien noodzakelijk met vervoer. Zorggroep Wonen en Leven beschikt over woonruimte in de gemeente Dongen en Oosterhout. De combinatie van ambulante begeleiding en woonruimte is de tussenstap naar zelfstandig wonen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen