Vandalen ‘pikken’ geel straatnaambordje Roerdomphof

De inwoners van de Roerdomphof hebben er dit jaar weer werk van gemaakt om hun straat om te toveren tot een gele Zomerspelenoase. Ook tijdens de vorige editie van de Zomerspelen was dat het geval en ter gelegenheid daarvan werden de straatnaambordjes  meegenomen in de gele metamorfose.

Eerder deze week bleek dat het voor sommigen toch moeilijk is om daar alleen maar naar te kijken en van te genieten. Een van de straatnaambordjes werd zorgvuldig gedemonteerd en meegenomen. Buurtbewoner Wilbert Cappetijn begrijpt niet wat de lol er van is. “We zijn woensdag begonnen met het versieren van de straat en vrijdagochtend zagen we dat een straatnaambord gedemonteerd was. De boutjes waren achtergelaten op het trottoir maar het bordje was verdwenen. Wat hebben ze daar nu aan?” zo vraagt Cappetijn zich af.

“We doen dit nu  voor de tweede keer met de buurt samen, dat is hartstikke gezellig en het vergroot de saamhorigheid. Toch jammer dat een paar vandalen dat op zo’n manier een beetje verzieken. Het zou de daders sieren als ze het bordje terugbrengen waar het hoort”

Wilhelminastraat
Ook andere straten hebben hun best gedaan om zich te hullen in het Zomerspelengeel. De inwoners van de Wilhelminastraat hebben de huizen en plantsoenen alweer voor de vierde keer groots versierd. De straat werd in 2016 door de gemeente Dongen uitgeroepen tot geelste straat van Dongen. Inmiddels is er geen officiële jaarlijkse competitie meer maar dat weerhoudt de bewoners er niet van om toch ieder jaar weer hun beste beentje voor te zetten.

De dongennieuws rotonde op de kruising Middellaan-Gasthuisstraat-Kardinaal van Rossumstraat is zoals gebruikelijk ook weer voorzien het nodige Zomerspelengeel.

Bekijk een sfeerreportage van genoemde plekken in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties