Hoera, het is weer kermis

Vrijdagavond is de Dongense kermis op feestelijke wijze van start gegaan. Een groot aantal Dongense kinderen kwam om 19.00 uur het kermisterrein op. De stoet werd begeleid door de Blaospiepel. De kermis werd door burgemeester Starmans  officieel geopend.

De vrijdagavond is tradtioneel familieavond. De attracties geven op deze avond aantrekkelijke kortingen. Er was de hele avond veel volk op de been. Tot en met dinsdag is er volop te genieten bij de vele attracties op het Wilhelminaplein.

Er staan dit jaar een aantal vertrouwde attracties op het kermisterrein maar ook enkele nieuwe. Op dinsdag 16 juli is er een knallende afsluiting. Vanwege de droogte kon vorig jaar het vuurwerk niet doorgaan, maar als alles meezit wordt dat dit jaar goed gemaakt met een grootse vuurwerkshow.

Nieuwe attracties
Dit jaar zijn er meerdere primeurs voor de Dongense kermis waaronder de Reactor (zie foto boven) en Snow. De attractie Fire Ball (zie foto onder) draait dit jaar voor het eerste mee op kermissen in Nederland. De Fire Ball is dit jaar gebouwd bij KMG in  Neede en is een attractie voor de echte ‘Thrillseekers’ Als je liever je voeten op de grond houdt, is de VR Experience misschien meer iets voor jou.

Programma Dongense kermis

Zaterdag 13 juli 
19.00 uur: CLOWN DESALLES komt de kermis weer vermaken.

Zondag 14 juli 
17.00 uur : Uitreiking Piet Leander Trofee, winnaar wordt bekend gemaakt.
optreden Zomerse Carribean Brass Band met danseressen.

Maandag 15 juli
20.00 voorprogramma op het podium door opkomend artiest.
21.00 uur: optreden Wesly Bronkhorst.

Dinsdag 16 juli
23.00 uur: ter afsluiting van de kermis, grootse vuurwerkshow in verband met het niet doorgaan van de vuurwerkshow afgelopen jaar. Locatie: in het park naast het kermisterrein.
00.00 Einde kermis 2019.

Reacties