Raad wil rookverbod in Dongen

Foto: Pixabay License

Als het aan de gemeenteraad ligt, wordt Dongen zo snel mogelijk rookvrij. De raad nam gisteren unaniem een motie aan die het College oproept daarin stappen te gaan ondernemen. De raad laat daarmee nog eens duidelijk horen dat ze voor 100% achter het Nationaal Preventieakkoord staat. In dit akkoord zet de landelijke overheid in op een rookvrije generatie.

Door: Bernadette Klerx

De raad wil dat het College een algeheel rookverbod in gaat stellen op de terreinen van het gemeentehuis en de gemeentewerven in Dongen en ’s Gravenmoer.
Daarnaast geeft ze het College de opdracht onderzoek te doen naar de mogelijkheden van een algeheel rookverbod in en rondom speeltuinen, want ‘roken én meeroken zijn aantoonbaar slecht voor de gezondheid maar vooral roken in een omgeving met kinderen is niet wenselijk,’ vindt de raad.

Verder wil de raad dat het College met alle maatschappelijke partners, verenigingen en stichtingen in gesprek gaat over het instellen van een rookverbod op terreinen die hun eigendom zijn of die zij gebruiken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen