Dit jaar geen Sportgala Dongen

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Voor het Sportgala Dongen wordt een nieuwe invulling gezocht. Reden is volgens de gemeente Dongen dat het aantal aanmeldingen voor het evenement afneemt.

“Het sportgala werd 15 jaar geleden opgezet door de gemeente Dongen om sporttalenten in de schijnwerpers te zetten. In de afgelopen jaren groeide het gala uit tot een grootschalig en drukbezocht evenement. Echter, de organisatie merkte dat het aantal aanmeldingen terug liep. Voor het gala van dit jaar is het aantal aanmeldingen wederom beperkt” aldus de gemeente in een bericht.

Wethouder René Jansen (Sport): “We gaan onderzoeken waar dat aan ligt. Misschien is de drempel om kandidaten aan te melden te hoog. Of zijn de sporters te bescheiden. Sport leeft enorm in Dongen. We hebben toptalenten in huis, maar ook op recreatief niveau zijn veel inwoners in beweging. We gaan op zoek naar een nieuwe opzet die recht doet aan alle sporters en die ontmoeting tussen sportend Dongen stimuleert.”

Het geplande sportgala in september 2019 gaat niet door. De gemeente Dongen gaat in gesprek met de jury, sporters en verenigingen om tot een nieuwe invulling te komen en komt na de zomervakantie met een update over de verdere stappen. Wil je meedenken over een nieuwe opzet? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Reacties