Burgemeester Starmans sluit twee drugspanden

Foto: Archief

Burgemeester Marina Starmans heeft besloten een woning aan de Lucebertstraat  en een woning aan de Breitnerstraat  in Dongen te sluiten na het ontdekken van actieve hennepkwekerijen. De woningen worden voor de duur van drie maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet.

Op 6 maart 2019 trof de politie in de woning aan de Lucebertstraat een hennepkwekerij met 174 planten aan. In de woning aan de Breitnerstraat werd een kwekerij met 124 planten ontdekt.

Tijdelijke sluiting
Tot 17 juli 2019 is het verboden de panden te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de burgemeester een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woningen. Buurtbewoners zijn per brief geïnformeerd over de stand van zaken.

Damocles
De sluitingen gebeuren op basis van het door de burgemeester vastgestelde Damoclesbeleid.Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. De burgemeester kan op basis van de wet bestuursdwang toepassen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen sluiten als daar sprake is van drugsgerelateerde activiteiten.

 

Reacties