In je slaapzak luisteren naar klassieke muziek en literatuur

Foto:

In samenwerking met het Dongens muziekensemble Flux (onder leiding van Wilfred Werkman) en de Vlaamse topauteur Dimitri Verhulst, hebben de secties Nederlands, muziek, levensbeschouwing en ckv een slaapzakconcert georganiseerd voor leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo van het Cambreur College.

Dinsdagavond 9 april kwamen de leerlingen naar de aula, met onder de arm een slaapzak en een kussentje. Wilfred had het plan opgevat om het muziekstuk ‘Die Worte des Erlösers am Kreuze’, van Franz Joseph Haydn, te combineren met literaire teksten uit het boek ‘De laatste zeven zinnen’, van Dimitri Verhulst. In overleg met alle betrokkenen is ervoor gekozen om een aantal teksten en muziekstukken ten gehore te brengen. Dimitri Verhulst heeft in zijn boek die zeven zinnen die Jezus sprak aan het kruis, vertaald naar hedendaagse problemen. Zo ontstond een unieke combinatie van klassieke muziek met de wereld van de 21e eeuw.

De leerlingen hebben zo’n anderhalf uur in hun slaapzak liggen luisteren naar muziek en literatuur. Dat er links en rechts een enkeling slaperig keek na de voorstelling, zorgde voor leuke reacties. Na afloop werd er door de leerlingen volop nagepraat met de aanwezige docenten en leden van Flux. Een verrassende combinatie van kunstvormen die navolging verdient.

Reacties