Volkspartij Dongen bezorgd over leegstand winkels

Foto:

De Volkspartij Dongen maakt zich zorgen over de toename van het aantal leegstaande winkelpanden in Dongen. Raadslid Colinda Blous vroeg gisteren in de raadsvergadering extra aandacht voor deze ‘zorgelijke ontwikkeling’ en wilde van wethouder Bea van Beers weten hoe de gemeente het tij denkt te keren.

Een pasklare oplossing voor dit probleem had de wethouder niet, maar ze kon wel melden dat er volop actie wordt ondernomen om leegstand actief te bestrijden. Want te veel leegstand maakt het centrum onaantrekkelijk, terwijl de gemeente nu juist bezig is het centrum een flinke ‘boost’ te geven.

Door Bernadette Klerx

De wethouder kon zich helemaal vinden in de zorgen van de Volkspartij. ‘Wij zien natuurlijk ook dat steeds meer landelijke ketens sluiten, maar ook particulieren stoppen er mee. Dit heeft grote impact op het centrum. We zijn al met allerlei werkgroepen in gesprek om te zoeken naar oplossingen. We praten met ondernemers, makelaars en de eigenaren van de panden, want deze problematiek zullen we echt samen moeten oplossen. Als panden langdurig leeg staan, spreken we de eigenaren erop aan. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld om de bestemming te wijzigen van ‘detailhandel’ in ‘wonen’. Daarnaast zijn ook allerlei andere organisaties bezig met activiteiten om het centrum levendig te maken en te houden’.

In Dongen staat onder meer het voormalige pand van de Schoenenreus op de hoek Hoge Ham/Biezen langdurig leeg, evenals de panden waarin voorheen Laura’s Fashion en The Phone House gevestigd waren. Sinds kort is De Feestwinkel uit de Hoge Ham verdwenen en binnenkort sluit Intertoys haar deuren in Dongen, evenals Plugro en als laatste treurige wapenfeit in deze reeks staat ook het pand van de Emté inmiddels leeg.

Reacties