Mathieu Hermans Klassieker in Spaanse Vuelta sferen met veel BN’ers

Foto:

De Mathieu Hermans Klassieker van komende zondag 7 april staat in het teken van de Ronde van Spanje, de Vuelta. Mathieu Hermans vierde er 30 jaar geleden zijn grote triomfen met een ongeëvenaard aantal etappeoverwinningen.

Het was één van de redenen waarom hij het afgelopen jaar als ‘spanjaard’ ambassadeur werd om de Vuelta met succes voor 2020 naar onze regio te halen. Daarnaast is het dit jaar voor de vijfde keer dat de Klassieker wordt georganiseerd. Alle reden om het groots uit te pakken. Er is keuze uit routes van 49, 90 en 138 kilometer die individueel of met een groep kunnen worden gereden. De start is vanaf 8.00 uur tot 12.00 uur bij de Viersprong. Fantastisch is de pelotonstocht van 89 kilometer met veel bekende Nederlanders en bekende ren-ners. Dit peloton wordt om 9.30 officieel weggeschoten. Het wordt mooi fietsweer en gezien het aantal voorinschrijvers is er een flink aantal deelnemers te verwachten. Ook de sponsoring loopt goed. De opbrengst gaat naar het goede doel: ‘Gijsje Eigenwijsje’. Op zaterdagavond is er in de Viersprong een wielercafé dat gepresenteerd wordt door Mart Smeets.

Fietsen in peloton met kampioenen.
De start en finish bij zalencentrum de Viersprong in de Kanaalstraat zal dit weekend Spaans getint zijn. Alle materialen die getoond zijn bij de presentatie van de Vuelta in de Grote Kerk in Breda zullen worden gebruikt. Aanvankelijk was het de bedoeling de twee grote namen uit het Spaanse wielrennen uit die tijd, Indurain en Delgado, samen met de Spaanse ploeggenoten van Mathieu Hermans, naar Nederland te halen. Dat bleek voor de toertocht voor dit jaar iets te veel gevraagd. Mathieu Hermans:’Dat zou ten koste gaan van de opbrengst voor het goede doel. Dat is niet de bedoeling. Maar wat niet is, kan nog komen. Wellicht volgend jaar in voorbereiding op de Vuelta. Ik ben er trots op dat zowel Indurain als Delgado ambassadeur zijn geworden van de Stichting Gijsje Eigenwijsje’. Desondanks is Mathieu Hermans blij dat er een ongelooflijk groot aantal oud-renners aanwezig zullen zijn: de Nederlandse ploeggenoten van het Spaanse Caja Rural team met meesterknechten Erwin Nijboer, Rene Beuker, Marcel Arntz, Dekker, Meijer, vd Hulst. En veel oud-renners als Theo de Rooij, Max van Heeswijk, Jaap Viergever, Gerben Karstens, Jack Hanegraaf en Gert Jacobs die allen meerijden in de pelotonstocht. Ook een groot aantal leden van het zogenaamde Sterrenteam hebben opnieuw toegezegd: tv presentator Frits Barend, Olympisch kampioen Bob de Jong, Ghita Beltman, Bas Muijs, Rens Muller, Joep Sertons, Chris Tates, Ruud vd Meijden en Johny Rep.

Speciale route voor gewone fietsen
Dit jaar is er speciale aandacht voor de ‘gewone’ fietsers en E-bikes. Er zijn steeds meer fietsers die graag een langer tochtje maken door de omgeving maar niet op een racefiets willen zitten. Voor hen is deze 49 kilometer route van de Mathieu Hermans Klassieker ideaal. Het is een prachtige gelegenheid om zo vroeg in het seizoen genietend van de vroege lente, op een uitgezette en rustige route weer te wennen aan de fiets. Bij Gilze is er een officiële rustplaats bij fietscafé de Banner. De route komt terug naar de finish door ’t Broek en langs het kanaal over de fietsbrug om weer te eindigen bij de Viersprong. Hier krijgt iedere fietser een gratis kop soep aangeboden. Ook het terras van de Viersprong is open. Afhankelijk van de aankomsttijd zal het daar druk zijn met alle terugkerende fietsers van de verschillende routes, BN-ers en oud-renners gasten. Wie nog niet genoeg heeft van het fietsen kan onder het genot van een drankje op groot scherm de Ronde van Vlaanderen volgen.
Iedere deelnemer krijgt bij de start een voucher met korting op een E-Bike van één van de sponsors, Dutchebikes. De route loopt langs het bedrijf op Tichelriijt en de winkel van Dutchebikes is tijdens de tocht open voor bezoek. De start loopt langs Floris’Hand onderdeel van de hoofdsponsor Nh1816.

Meedoen en inschrijven
De inschrijving voor de 49 kilometer bedraagt 5 euro. Voor de 90 en 138 km is de inschrij-ving 7.50 euro. De pelotonstocht kost 15 euro. NTFU leden krijgen korting. Voor-inschrijven kan via https://www.fietssport.nl/details/inschrijven/id/48647. Bij de start wordt gebruik gemaakt van scan en go zodat deelnemers snel kunnen vertrekken. De opbrengst van deze tocht gaat naar het goede doel: Stichting Gijsje Eigenwijsje. Op die manier steunt iedereen die mee doet aan de ‘Mathieu Hermans Tegen de stroom in Klassieker’ automatisch het goede doel.

Reacties