Zlata Muzika concert met “Die Original Maaskapelle” uit Wessem

Foto:

Op zondag 17 maart 2019 verzorgt “Die Original Maaskapelle” uit Wessem een optreden in De Cammeleur, Hoge Ham 126, Dongen. Het concert begint om 14.00 uur en de toegangsprijs is vijf
euro.

“Die Original Maaskapelle”
De Maaskapel, zoals die in de volksmond wordt genoemd, is een orkest dat al meer dan 65 jaar op de bühne staat. De groep van 10 muzikanten o.l.v. Bert Adams is een “Stimmungskapelle”. Niet één genre blaasmuziek, maar een variëteit van verschillende stijlen. Dat is hun sterke handelsmerk. Het repertoire bevat Egerländer, Boheemse en Moravische volksmuziek, aangevuld met Oostenrijkse- en Oberkrainerklanken. De accordeon is hierbij een belangrijk instrument in het orkest. De kapel speelt daarnaast ook Schlagers en Spaans/Mexicaanse melodieën.

De “Maaskapel” gaat altijd voor de spreekwoordelijke ”publieksprijs”. Het succes van hun concept, zorgt steeds voor een goed gevulde agenda. Zlata Muzika is verheugd deze kapel in de “Cammeleur” te mogen ontvangen. Er wordt aan elke 10 e betalende bezoeker gratis een CD van deze kapel ter beschikking gesteld.

Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen
Het optreden is een initiatief van het Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen in samenwerking met het blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika”. Gezamenlijk zorgen zij voor een podium voor orkesten die de Tsjechische volksmuziek spelen. Blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika” promoot Tsjechische volksmuziek door podcastuitzendingen op het internet. Het programma is te vinden op www.zlata-muzika.nl.

Reacties