Bijeenkomst 75 jaar vrijheid Dongen op 13 maart

Foto:

In 2019 vieren Dongen, ’s Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart 75 jaar vrijheid. Het bevrijdingsjaar krijgt in alle kernen een prachtige invulling met als hoogtepunt het bevrijdingsweekend van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november. Op woensdag 13 maart presenteert de projectorganisatie het programma in de Centrale hal van het gemeentehuis (aanvang 20.00 uur, deuren open om 19.30 uur). Belangstellenden zijn van harte welkom.

Het programma van het bevrijdingsjaar biedt voor ieder wat wils. Van theater tot concert en van een scholenproject tot een tocht met oude voertuigen door alle kernen. Ook wordt gewerkt aan blijvende herinneringen aan dit bijzondere jaar en komen speciale gasten uit binnen- en buitenland 75 jaar vrijheid mee vieren.

Bijeenkomst
Op 13 maart geeft de projectorganisatie een toelichting op het programma. Na de presentatie is er gelegenheid om in een informele sfeer kennis te maken met de trekkers van de werkgroepen, verhalen te delen en nadere ideeën voor het programma uit te wisselen. In verband met de voorbereidingen verneemt de organisatie graag wie er komen. U kunt dit via e-mail doorgeven aan Rob Driessen, voorzitter van de projectgroep: [email protected]

Projectorganisatie
De coördinatie van het bevrijdingsjaar is ondergebracht bij een projectgroep. Deze groep bestaat uit vertegenwoordigers van het Oranje Comité Dongen, Oranjevereniging ’s Gravenmoer, de Oranjevereniging Klein Dongen en Vaart, de Vereniging Militaire Veteranen Dongen, de heemkundekringen in Dongen en ’s Gravenmoer, het Comité 4 en 5 mei Dongen en gemeente Dongen.

Reacties