Weersvooruitzichten voor Carnaval niet zo feestelijk

Foto: Pixabay License

Er is wat minder goed nieuws voor de carnavalsliefhebbers: na het zonnige en zachte weer van de afgelopen tijd wordt het grijs en wisselvallig. Vooral zondag en maandag is het nat en onstuimig. Toch is er ook een lichtpuntje: het is niet zo koud als vorig jaar.

Het mooie weer vvan de afgelopen dagen is helaas geen garantie voor een lekker zonnetje tijdens Carnaval. Sterker nog, het weer slaat om. De carnavalsvierder moet rekening houden met buien en harde wind.Het belooft een grijs en regenachtig carnaval te worden. Zaterdag trekt een gebied met lichte regen en motregen over het land. Veel stelt de regen waarschijnlijk niet voor en carnavalsvierders in het zuiden houden het overdag dan ook meestal droog. Het wordt 10-12 graden. De wind is matig tot vrij krachtig en dit maakt het voor het gevoel iets kouder.

Zaterdagavond trekt de wind verder aan en waait het vrij krachtig tot krachtig. Aan de westkust kan het hard waaien. Een nieuw regengebied trekt over het land en daarbij kan het soms flink plenzen. In de nacht naar zondag trekt de regen naar het oosten weg.

Zondag en maandag verlopen grijs en nat. De plaatsen die maandag hun optocht houden moeten naast buien ook rekening houden met een stevige wind. Dinsdag is waarschijnlijk de meest rustige carnavalsdag met minder wind en iets meer ruimte voor de zon. Er blijft kans op enkele buien, maar het is duidelijk minder nat dan zondag en maandag.

Zachter dan vorig jaar
Vorig jaar was het echt winters tijdens de carnaval. Het was droog en koud met maxima van 3-4 graden. ’s Nachts vroor het zelfs 4-6 graden en moesten carnavalsgangers zich goed aankleden. Ook werd gewaarschuwd voor gladheid. De laatste carnavalsdagen waren licht wisselvallig met lokaal wat winterse neerslag. Er stond iets minder wind, maar deze maakte het voor het gevoel wel erg koud. Dit jaar blijft de temperatuur boven het vriespunt.

Na zonneschijn komt regen
Vandaag schijnt de zon nog volop en wordt het bijzonder zacht met maxima van 18-19 graden in het zuiden. Vanaf morgen neemt de bewolking en de kans op neerslag toe en het wordt minder zacht. Vergeleken met vandaag is het tijdens de Carnaval overdag 8 graden kouder.

Bron: weeronline.nl

Reacties