Prachtige opbrengst voor ‘Eet met je Hart ‘

Foto:

‘Eet met je Hart’ is een landelijke stichting waarvan de ‘Dongense tak’ geleid wordt door Lisette Veenstra – Goos. Zij was een van vrijwilligsters die woensdag het bedrag bekendmaakte dat vorig jaar is opgehaald tijdens de campagne  in de Dongense restaurants. Hierbij wordt gasten gevraagd één Euro bovenop de normale rekening  te schenken aan ‘Eet met je Hart’.

Dat geld wordt gebruikt om eenzame ouderen in Dongen met regelmaat bij elkaar te brengen waardoor die eenzaamheid even vergeten kan worden. Lisette Veenstra zei blij te zijn met de opbrengst van maar liefst € 2860,86 die afgelopen jaar werd opgehaald. Dongen was in 2016 de elfde gemeente in ons land met een afdeling ‘Met Je Hart Inmiddels is dat aantal opgelopen naar 28 gemeenten.

Dongen begon met vier deelnemers. Inmiddels maken  zo’n 90 mensen dankbaar gebruik van de activiteiten die de Stichting ontplooit. De afdeling Dogen wil graag doorgroeien naar  200 deelnemers. Er is volgens Lisette Veenstra – Goos veel behoefte aan onder eenzame Dongenaren. Tijdens de gezellige bijeenkomsten worden vriendschappen gesloten. Burgemeester Starmans was verheugd over de opbrengst en staat achter de organisatie: “ik ben erg blij met die restaurants die de actie graag en van harte sponsoren. Die zijn ook echt nodig; zonder hen kan het niet “ aldus de burgemeester die graag tijd vrijmaakte voor deze bijzondere bijeenkomst.

De volgende restaurants hebben het afgelopen jaar deelgenomen aan de actie ‘Eet met je Hart’

Cafe de Gouden Leeuw, Café Gasterij Den Hamse Bok, Cafetaria LEF,  Eethuis Van Holst, Eetcafé Janssen & Janssen, Eetcafé-Zaal ’t Karrewiel, Spijs en Ijs, Brasserie-Restaurant Winkk, Nieuw China Dongen, De Cammeleur, Restaurant SED Samen Eten en Drinken, Brasserie De Drie Vissen (Nu DongensGenieten),  Eetcafe trefpunt, Café de Salamander en Eetcafé De Herberg

Met dank aan: Piet Eelants/ dongenhomespot

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen