Inloopdag Glorieux: twijfels en vragen blijven

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Vragen, vooral heel veel vragen leefden er bij de ruim 100 buurtbewoners die zaterdag een kijkje gingen nemen bij broederhuis Gorieux; dat wordt op dit moment geschikt gemaakt voor bewoning door arbeidsmigranten en dat heeft in de buurt voor nogal wat onrust gezorgd. Niet in de laatste plaats vanwege de gebrekkige communicatie, waardoor bewoners zich overvallen voelden.

Door: Bernadette Klerx

Met deze inloopdag probeerden de initiatiefnemers Leystromen, Bouwvast Beheer die het gebouw inmiddels huurt van Leystromen en E&A, het uitzendbureau voor Poolse flexwerkers, het tij te keren. Maar of dat gelukt is, is maar zeer de vraag. Een aantal bewoners had zich zelfs in gele hesjes gehuld als symbool voor hun onvrede over de gang van zaken.

De te lange powerpointpresentaties van de inititatiefnemers deden er ook geen goed aan, want daar zaten de mensen bepaald niet op te wachten. Ze kwamen vooral om antwoord te krijgen op hun vragen en zorgen, niet om een gelikte bedrijfspresentatie aan te horen. Het zorgde al meteen voor de nodige ergernis en een bij tijd en wijle grimmige sfeer. De basis voor begrip en vertrouwen liep daarmee eigenlijk al meteen weer een flinke deuk op.  Want ondanks dat E&A aangaf te zorgen voor goed vervoer ( dus geen parkeeroverlast), de 24/7- uurs aanwezigheid van twee beheerders, de aanwezigheid van huisregels en de controle daarop, bleef het vertrouwen ver te zoeken.

De inloopdag was voor wethouder Bea van Beers een belangrijke graadmeter om het draagvlak voor huisvesting van arbeidsmigranten te peilen. Om dat mogelijk te maken moet namelijk de bestemming gewijzigd worden en daar is vergunning van de gemeente voor nodig. De wethouder gaat op korte termijn weer om tafel met de initiatiefnemers om de petitie, die vorige week werd overhandigd, te bespreken.


Reacties

article
104300
Vragen, vooral heel veel vragen leefden er bij de ruim 100 buurtbewoners die zaterdag een
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190211/inloopdag-glorieux-twijfels-en-vragen-blijven/
2019-02-11T08:51:03+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/11/06191609/glorieuxnieuw.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws