‘Sterk staaltje’ van Cambreurleerlingen en van Schijndel Metaal

Foto:

Een sterk staaltje creativiteit van een groepje HAVO 4 Cambreurleerlingen, gecombineerd met het enthousiasme en de bereidwilligheid van het oerdongense bedrijf van Schijndel Metaal resulteerde in een mooie samenwerking waarvan het tastbare resultaat vanochtend door Jessica van Schijndel overhandigd werd aan Cambreurleerling Richard Berfelo.

Jessica van Schijndel, directrice van het gelijknamige metaalbedrijf, legt uit: “wij zijn benaderd door ‘de Uitvindfabriek om mee te werken aan het project ”Invented by All’. Bij dit project bedenken leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs in opdracht van bedrijven echte innovaties. Wij hebben een groep leerlingen van het Cambreurcollege in het bedrijf op bezoek gehad en hebben ze uitgedaagd om een product te bedenken wat van Schijndel Metaal zou kunnen maken en ook nog praktisch zou kunnen zijn. Zo maken wij als bedrijf kennis met de instromers van de toekomst, de talenten die zij bezitten én de vernieuwende ideeën die ze hebben.”

Eenmaal terug op school bedacht Richard Berfelo samen met Austin Hol, Tristan Maltha, Jarno Kottelaar en Jarno Govaerts een product dat niet alleen als flesopener gebruikt zou kunnen worden maar ook als afsluiter een zak chips die nog niet helemaal leeg is. “Erg praktisch” aldus Richard “want bier en chips wordt ook vaak op dezelfde momenten gebruikt.” Jessica vond het ook een prima idee en kwam haar belofte na, om het product wat zij het beste zou vinden, ook daadwerkelijk te gaan maken. “We hebben natuurlijk ook gekeken of het überhaupt maakbaar was en dat was in dit geval zeker zo. Sommige van de andere ontwerpen waren een stuk gecompliceerder”

Vanochtend nam Richard Berfelo een vijftigtal uitgewerkte versies van zijn Beer & Chips’ ontwerp in ontvangst zodat de hele klas bij het vak HACO, dat gegeven wordt door docente Karlijn Vlaardingerbroek, dit nieuwe product kan gaan gebruiken.

 

Reacties