Groepen 7 en 8 J.J. Anspachschool schenken €1000,- aan Dongense Jeugdraad

Foto:

Dit jaar startte Kinderpostzegels met Lokaal Besteden. Scholen mochten meebeslissen hoe een gedeelte van het opgehaalde geld besteed werd aan  kinderen in hun eigen omgeving.

Stichting Kinderpostzegels wil leerlingen en leerkrachten meer betrekken bij het doel van de Kinderpostzegelactie. Zij mogen nu meebeslissen naar welke projecten voor hulp aan kinderen (een deel van) de opbrengst gaat. De school kan kiezen uit projecten die Kinderpostzegels heeft geselecteerd, bijvoorbeeld voor kinderen in een opvang. Maar scholen kunnen ook een eigen doel indienen voor een project in de regio.

Anspach leerkrachten Maud Ligtenberg en Matthieu Verlinde wisten direct voor welk lokaal doel zijn wilden gaan: Stichting Dongense Jeugdraad. De kinderen uit de klas vonden dit ook een goed idee en zo werd de aanvraag ingediend bij Kinderpostzegels. Enkele leerlingen overhandigden vrijdag 11 januari een cheque van 1000 euro aan een trotse voorzitter Jesse Pfrommer.  Jesse liet weten erg blij en verrast te zijn met deze cheque en beloofde aan de kinderen dat het geld besteed wordt aan de mooie activiteiten die de Stichting Dongense Jeugdraad organiseert.
Hij bedankte nogmaals de leerlingen en leerkrachten van de J.J. Anspachschool.

Dat de activiteiten van de Dongense Jeugdraad inderdaad altijd een feestje zijn voor kinderen, werd door iedereen beaamd!

Reacties