Een nieuwjaarsgroet van het Dongens Mannenkoor

Foto:

Het Dongens Mannenkoor kan terugkijken op een succesvol jaar, met verschillende bijzondere concerten.

Natuurlijk de traditionele jaarafsluiting met de Kerstconcerten, in de Kapel van de Zusters Franciscanessen en in de Oude Kerk. Dit jaar had het koor soliste Sanne Vleugels uitgenodigd om deel te nemen aan de concerten. En dat bleek een grandioos succes. De prachtige sopraanstem van Sanne Vleugels combineerde prima het de mannenstemmen. Wat waren de nummers prachtig die het koor samen met Sanne gezongen heeft. De solonummers van Sanne Vleugels kon je speciaal noemen. Wat geweldig om zo’n jonge vrouw klassieke nummers te horen zingen, met de allure en mimiek van zangeressen met jarenlange ervaring. Het Dongens Mannenkoor heeft ervan genoten om samen te werken met Sanne Vleugels. Ook uit reacties van het publiek is gebleken dat zij het een heerlijke combinatie vonden om naar te luisteren. Natuurlijk stond het koor ook deze keer onder leiding van dirigent Jan Terpstra en zorgde pianist Erik van Soelen voor de muzikale begeleiding.

Dan was er het Meezingconcert in oktober in de theaterzaal van De Cammeleur in Dongen. Een uniek concert. Niet alleen uniek, omdat het Dongens Mannenkoor heeft laten zien dat er niet alleen klassieke liederen op het repertoire van het koor staan, maar ook modernere, Nederlandse nummers. Ook uniek om dat dit het eerste optreden van het koor was in de grote zaal van de prachtige nieuwe Cammeleur. Ook tijdens het Meezingconcert stond dirigent Jan Terpstra op het podium voor het Dongens Mannenkoor. Aan het meezingconcert verleenden soliste Kelly van den Boogaard en pianiste Marjan Fey hun medewerking.

Het Dongens Mannenkoor kijkt tevreden terug op het jaar 2018 en kijkt vervolgens met vertrouwen naar het nieuwe jaar, dat nu net begonnen is. Ook dit jaar staat weer een aantal activiteiten op het programma. Natuurlijk wordt het jaar ook deze keer weer afgesloten met de traditionele Kerstconcerten. Maar zover is het nog lang niet. Op de website (www.dongensmannenkoor.nl) van het Dongens Mannenkoor staan alle activiteiten vermeld.

Voor nu wensen het Dongens Mannenkoor iedereen en geweldig fijn nieuw jaar toe, met veel gezondheid en geluk. En natuurlijk een aantal muzikale ontmoetingen met het Dongens Mannenkoor! En, voor de mannen die dit bericht lezen: het Dongens Mannenkoor is nog op zoek naar nieuwe leden. De wekelijkse repetitie van het koor is op woensdagavond vanaf 20.00 uur in De Gouden Leeuw in Dongen. Kom gerust eens een keer kijken op een repetitieavond. U bent van harte welkom!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen