Gemeentelijke oorkonde voor Iet Heerkens en Jan Denissen

Foto:

Tijdens de jaarlijkse dankdag voor alle vrijwilligers van de SWOD heeft wethouder Rolf Vullings een gemeentelijke oorkode uitgereikt aan aan mevrouw Iet Heerkens en de heer Jan Denissen.

Beiden zijn al 25 jaar trouw in touw voor de Stichting Welzijn Ouderen Dongen. Beiden kregen naast de oorkonde ook een ruiker bloemen en een groot applaus uit de zaal. De twee jubilarissen waren onder de indruk van de lovende woorden van de wethouder. Tijdens de vrijwilligersdag in het zalencentrum de Viersprong werden alle vrijwilligers van de SWOD in het zonnetje gezet tijdens een jaarlijkse gezellige middag met amusement, een gezellig samenzijn en een compleet diner.

Lovende woorden
Wethouder Vullings was duidelijk verheugd en trots over het aantal vrijwilligers dat actief is voor ouderen. Hij deelde mee dat het college in die blijdschap deelt.Jan Denissen is de oudste onder de SWOD- vrijwilligers en deelt al 25 jaar maaltijden uit aan kwetsbare ouderen. Hij is volgens wethouder Vullings altijd vrolijk. Het talrijke publiek beaamde dit spontaan met een applaus. Iet Heerkens zet zich al sinds 1993 in voor de ouderen en begeleid de kaart- en handwerkclub. Ze vormt volgens de wethouder eigenlijk nu al, samen met haar man, de voorloper van ‘Automaatje’, een ophaal- en thuisbrengdienst, die per 1 februari 2019 een nieuw onderdeel wordt in de service van de SWOD. SWOD werkt daarin samen met de gemeente, de ANWB en andere sociale instellingen in Dongen.

Opgevuld
Er waren dit jaar wat bestuurswisselingen bij de stichting en bovendien zijn er wat vrijwilligers gestopt om voor hun moverende redenen. Volgens nieuwe voorzitter Henk Snijders zijn de diverse belangrijke posten weer opgevuld door nieuwe enthousiaste mensen.

Reacties