Kaartverkoop Veteranenbal 2019 gaat van start

Foto:

We zitten een maand na ‘de elfde van de elfde’ en dan gaat bij menig Dongenaar het carnavalshart sneller kloppen. Carnaval 2019 valt in het eerste weekend van maart, dus over drie maanden is het al zo ver. Zo ook het feest der feesten Het Veteranenbal, georganiseerd door De Vereniging der Veteranen.

Na een jaar van afwezigheid eindelijk, “gewoon” in De Cammeleur, tijdens de carnavalsevenement omgedoopt tot ‘Ut Swingende Sportpaleis’. We zijn aangeschoven bij twee heren van de organisatie Frie Aarts (voorzitter) en Werner van Weesenbeek (commissielid) om ons te laten informeren over dit evenement.

Programma
“De muzikale invulling van deze meezing-sensatie is weer in vertrouwde handen van onze vrienden van Feestband BAM! Met het thema “Op volle toeren” laten zij ook de nieuwe Cammeleur op haar grondvesten trillen”, vertelt Van Weesenbeek gedreven. Hij neemt als lid van de ‘balcommissie’, zoals dat zo mooi heet in het jargon van de Veteranen, plaats in de creatieve denktank, samen met de heren van de techniek (AVEvent Supply) en de muzikanten van Feestband BAM! “De muziek in combinatie met de spectaculaire aankleding, zowel in beeld als geluid, zijn ingrediënten van een Veteranenbal zoals iedereen dat van ons gewend is”, sluit hij enthousiast af. Voorzitter Aarts licht het motto toe: “Denk je aan ‘Op volle toeren’, dan denk je aan de bekendste snor van Nederland, namelijk die van peetvader van de Nederschlager Chiel Montagne.”. Van Weesenbeek vult lachend aan: “Het is dan ook niet zo gek dat een snor die avond ‘verplicht’ is. Uiteraard kunnen de meest originele exemplaren rekenen op prachtige prijzen”. De bezoekers van het Veteranenbal laten zich altijd graag uitdagen om met de meest bijzondere en creatieve ideeën naar aanleiding van het motto verkleed te komen. Dat zit ook dit jaar wel snor.

Gewijzigde procedure kaartverkoop
“Tijdens de editie van 2017 hebben wij ons met betrekking tot de voorverkoop vergist. We werden werkelijk overrompeld, de run op kaarten was zo groot dat we binnen no-time uitverkocht waren. Daarbij hebben wij, achteraf gezien, een verkeerde keuze gemaakt om met drie voorverkoopadressen te werken, die ook nog eens op verschillende tijden startten met de verkoop. Dat men per persoon een onbeperkt aantal kaarten kon kopen, was ook geen goede keuze achteraf. Gevolg was dat veel mensen naast kaarten grepen en er een ontevreden gevoel aan overhielden; dat kan niet de bedoeling zijn wat ons betreft. Er is geluisterd naar de reacties van deze mensen en we hebben intern goed geëvalueerd, met als uitkomst dat we het dit jaar compleet anders aanpakken”, aldus Aarts. De kaartverkoop start op zaterdag 15 december om 11.00 uur stipt.

Van Weesenbeek geeft een nadere toelichting op de nieuwe procedure aangaande de kaartverkoop. “Dit jaar verloopt de kaartverkoop via het online ticketsysteem van De Cammeleur via www.decammeleur.nl. Verstandig is het om vooraf alvast een account aan te maken zodat u op zaterdag 15 december om 11.00 uur meteen de kaarten kunt bestellen. Er staat een link op onze website www.verenigingderveteranen.nl hoe je dat kunt doen”, sluit hij met een gouden tip af. De organisatie heeft verder besloten om een maximum van 4 kaarten per account te hanteren en zij hopen zo meer mensen de mogelijkheid te geven entreebewijzen te kopen. Voor de mensen die geen computer hebben is er op zaterdag 15 december tussen 11.00 uur en 14.00 uur iemand bij De Cammeleur beschikbaar om u te helpen bij de bestelling in dat ticketsysteem. Veteranenbal 2019, dat zit wel snor! Voor slechts €12,50 per ticket beleef je een fantastische carnavalsavond, een avond zoals we die gewend zijn van de heren van de Vereniging der Veteranen.

Reacties