De Uitslaopers & Friends winnen Grand Gala du Pee

In de grote zaal ‘ut Swingende Sportpaleis’ zoals de Cammeleur tijdens de carnavalsactiviteiten heet hebben De Uitslaopers & Friends bij het Grand Gala du Pee de felbegeerde Notenbalk in de wacht gesleept. .

Met het nummer ‘’Tis Raok’ kregen De Uitslaopers de meeste punten van de jury. Het lied zal het hele carnavalsseizoen te horen zijn in het Peeënrijk; in ieder geval ‘live’ voorafgaand aan alle voorevenementen die worden georganiseerd door stichting ‘de Peeënstekers’. De tekst van het winnende nummer is van Rob Verkooijen. Rolf Rombouts tekende voor de muziek. De publieksprijs werd gewonnen door de Bøxskusz, met het nummer ‘Kom mar door’, zij werden ook muzikaal ondersteund door de Uitslaopers

Terwijl het in omliggende plaatsen steeds moeilijker lijkt om voldoende mensen te mobiliseren voor de diverse carnavalsactiviteiten, blijkt het enthousiasme in ’t Peeënrijk juist onverminderd groot. Voor het 47e Grand Gala du Pee en het 4e Blèr du Pee hadden zich maar liefst 21 deelnemers aangemeld.

Deze duo’s, trio’s en groepen streden  zaterdag in twee categorieën om de eeuwige roem. Bij het Blèr du Pee mochten de deelnemers een nieuwe tekst maken op een bestaande melodie. In deze categorie werd BV Onder Ons uit acht deelnemers als winnaar gekozen. Aan het Grand Gala du Pee, waar het gaat om nieuw geschreven nummers deden er in totaal 13 verenigingen mee. De kwaliteit van de inzendingen lag weer hoog. Peeën en Peeërinnen hebben er nog steeds zin om eigen muziek te maken van een goed niveau. De verenigingen werden begeleid door de Tostiband, de Uitslaopers, WOW,Aosumnoot en De Duckers. Er waren enkele nummers bij die geen live begeleiding hadden maar een orkestband.

CV Present, de winnaar van vorig jaar, legde deze keer beslag op de tweede plaats. Derde werd PPEM. De Top 5 werd gecompleteerd door Astmarkwatsis en de Bøxskusz. De 5 finale liedjes komen ook dit jaar weer op cd te staan die uitgebracht gaat worden.

Stichting ‘de Peeënstekers’ kan terugkijken op een prachtige en sfeervolle 47e editie van het Songfestival Grand Gala du Pee in het Peeënrijk.

Bekijk een sfeerreportage van de finale en de prijsuitreiking in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties