Keurslagerij Marco van Strien maakt de Lekkerste Bal Gehakt 2018

Foto: KNS

De strijd om de  Lekkerste Bal Gehakt 2018 is gewonnen door Keurslagerij Marco van Strien uit ‘s Gravenmoer. Op 6 november ontving slager Marco van Strien de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. De feestelijke prijsuitreiking vond plaats op de Slavakto in de Jaarbeurs Utrecht.

Slager Marco van Strien ontving de eerste prijs uit handen van juryvoorzitter en tv-kok en tv-presentator Sandra Ysbrandy. Keurslager Hest uit Goirle won de tweede prijs in de vakwedstrijd. De derde prijs ging naar Keurslagerij Jongmans uit Klundert. Een Brabants onderonsje!

De keuring
Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop zijn alle gehaktballen gekeurd. De jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen, Ederveen), Marco Jurriëns (Keurslagerij Horst en winnaar 2017) en juryvoorzitter Sandra Ysbrandy, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere gehaktbal mee waaronder uiteraard smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking.

Over de winnaar en zijn Lekkerste Bal Gehakt
De jury zei over de winnende bal gehakt van Keurslagerij Van Strien: “Dit is een modelbal. Alles klopt: een ronde bal gehakt die er aantrekkelijk uitziet, heerlijk ruikt en fantastisch smaakt. Zo hoort een gehaktbal te zijn.” Marco heeft de wedstrijd in 2014 voor de eerste keer gewonnen. In 2017 behaalde de bal gehakt de tweede plaats en dit jaar wederom de eerste plaats.  Marco van Strien: “In 2013 werden we ook al tweede en in 2014 hebben we de vakwedstrijd zelfs gewonnen. Vorig jaar wederom tweede. Wij zijn heel trots dat wij dit jaar weer de winnaar zijn en heel blij dat de jury ons product al meerdere jaren waardeert. ”

 

 

 

Reacties