Derde wereldtitel voor Kelly van Zon

Foto:

De Dongense Paralympische tafeltennisster Kelly van Zon is er zaterdag in geslaagd om voor de derde achtereenvolgende keer de wereldtitel te grijpen. De wereldkampioenschappen vinden eens in de vier jaar plaats. Na overwinningen in Gwangju (Zuid Korea) in 2010 en Beijing (China) in 2014 won Kelly zaterdag de titel  in Celje (Slovenië).

In de poulefase rekende Kelly af met de Française Anne Barneoud (3-1) en de Chinese Rui Wang (3-0). In de kwartfinale had ze een “bye” en hoefde ze niet te spelen op grond van haar ranking. In de halve finale was Kelly met 3-0 te sterk voor bde Zuid-Koreaanse Seongok KIM  om vervolgens de finale winnend af te sluiten met 3-1 tegen de Turkse Kubra Korkut, dezelfde tegenstander als in de finale van de Paralympische Spelen in Rio in 2016.

Actiefoto uit de halve finale tegen  de Zuid-Koeaanse Kim (foto Sjaak van Zon)

Nog een overeenkomst met de Paralympics in Rio was het scoren met een “snoekduik”. Ook bij dit WK wist Kelly op fantastische wijze een punt te scoren. Met mooi tafeltennis en haar karakteristieke tomeloze inzet, vechtlust en passie. lukte het Kelly dus ook deze keer weer om de wereldtitel te pakken.

Inmiddels houdt Kelly van Zon het al 13 jaar vol aan de top van de para-tafeltennis wereld. Ze is nog steeds “on track” voor de Paralympische Spelen in Tokio 2020, waarvoor ze zich volgend jaar kan kwalificeren bij de Europese Kampioenschappen in Zweden.

Reacties