Grote brand bij Tuf Recycling (update)

Op dit moment woedt een zeer grote  brand bij Tuf Recycling op industrieterrein Tichelrijt. De politie adviseert om bij overlast ramen/deuren te sluiten en  ventilatie uit te zetten. Er zijn meerdere korpsen uitgerukt om het vuur te bestrijden. Rond zeven uur werd opgeschaald maar alarmfase GRIP 1.

Dit artikel wordt gedurende de avond steeds geactualiseerd

De brand is tot in de wijde omtrek te zien. De rookontwikkeling is enorm. De brandweer spreekt over een zeer grote brand.  TUF Recycling  is in opspraak geraakt, omdat er structureel  wetten en milieuregels zouden worden overtreden.

De veiligheidsregio adviseert bij overlast ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten. “In de kunstgrasmatten zit polyester, die gevaarlijke stof wil je niet inademen”, aldus de woordvoerster tegen Omroep Brabant

De brand concentreert zich vooralsnog in het gebouw van Tuf Recycling, meldt BN De Stem. Hier zouden ook kunststof grasmatten liggen opgeslagen. Rond het pand liggen ook veel kunststof grasmatten opgeslagen. De brandweer probeert te voorkomen dat ook deze vlam vatten door ze nat te houden.

De situatie rond TUF stond juist vanavond op het programma in de gemeenteraadsvergadering. Vorige week maakte de gemeente bekend dat er een deurwaarder naar het bedrijf zou worden gestuurd omdat het het bedrijf geen dwangsommen wil betalen. De vergadering is intussen afgelast. “Dat er anderhalf uur voordat de gemeenteraad er over praat brand uitbreekt, is een vreemd toeval”, zegt Denise Kunst-van Suijlekom van de Volkspartij Dongen tegen Omroep Brabant. “Maar zolang we geen bewijzen hebben, gaan we nergens vanuit.”

Door de vele toeschouwers is het voor de hulpdiensten moeilijk bij de brand te komen. De Veiligheidsregio roept op: ,,Geef hulpverleners de ruimte!”

Sportpark Crispijn in Dongen is donderdagavond gesloten in verband met de grote brand.

Op social media zijn al diverse filmpjes van de brand te zien

 

FPMB ERIK HAVERHALS

FPMB ERIK HAVERHALS

FPMB ERIK HAVERHALS

FPMB ERIK HAVERHALS

Reacties