Dongen genoot weer volop bij DDDQ 2018 (meer dan 200 foto’s!!)

Zaterdagavond was Dongen volledig in de ban van de vierde editie van De Dongense Dorps Quiz. Voor de ruim 2.500 deelnemers was het zwoegen geblazen om alle vragen en opdrachten voor de eindtijd van 23.30 uur tot een goed einde te brengen.

De teamcaptains kwamen zaterdagavond om 18.00 uur samen bij de Kelly van Zon Zaal in de hoop daar het quizpakket snel mee te krijgen zodat ze met gezwinde spoed naar de thuisblijvers zouden kunnen fietsen om met het oplossen van de vragen te beginnen. De organisatie had voor alle deelnemers echter nog een verrassing in petto. De 120 teamcaptains moesten de quizboeken verdienen door via enkele opdrachten een code te kraken. Daarvoor moesten zij teamgenoten inschakelen die bij Park Vredeoord en op het Looiersplein stonden. Voor sommigen duurde dat een kwartiertje maar de laatste deelnemers werden door de organisatie uiteindelijk na zo’n 35 minuten uit hun lijden verlost.

Tijdens de quizavond zelf moest er een teamlid naar de de Cammeleur, waar de deelnemers een erg pittige muziekopdracht te wachten stond. De geheime opdracht vond deze keer plaats in de Koningin Wilhelminamolen. In 30 vragen werd de kennis van de deelnemers getest over allerlei molengerelateerde zaken. Een uitdagende opdracht. Met het afleggen van een fietstocht door Dongen kon bij een volle stempelkaart een joker verdiend worden. Deze kon dan weer ingezet worden om het aantal punten van een categorie te verdubbelen.  Bij de Kelly van Zon zaal moest een zelfgemaakt vliegtuigje zo ver mogelijk gegooid worden. Spraakmakend was ook de opdracht waarbij het aantal passagiers geteld moest worden in de bus lijn 327 tussen halte Mgr. Schaepmanlaan en halte Volckaert. Het was een drukte van jewelste langs de route en er stapten zoveel deelnemers in bij eerstgenoemde halte dat het haast onmogelijk was deze opdracht uit te voeren. Hilariteit alom.

DDDQ radio zond de gehele avond live uit en in de uitzending waren ook vragen geïntegreerd. De quiz werd ook live uitgezonden op Langstraat TV.

Doordat de meeste teams groter en beter voorbereid waren dan tijdens de eerste edities van DDDQ lukte het de meeste om de hele klus voor de deadline van 23.30 uur te klaren. Men kwam vol zelfvertrouwen de zaken inleveren bij Café De Valk waar de organisatie klaar zat om alles in ontvangst te nemen. Komende vrijdagavond 5 oktober  wordt tijdens een feestavond in De Cammeleur bekendgemaakt welk team er met de eeuwige roem, de megagrote DDDQ bokaal  en de eerste prijs t.w.v. € 500,00 aan de haal gaat. De titel vorig jaar was voor het team van Haute Quizzine en waren De Heren van het Goede Leven tweede. Dat waren zij overigens al een keer eerder. Of deze teams ook dit jaar goed zijn voor een top tien klassering horen we dus vrijdag.

Natuurlijk was dongen.nieuws.nl er de hele  DDDQ avond bij. Bekijk de fotoserie bovenaan dit artikel voor een uitgebreide sfeerreportage (foto’s: Bart van Kerkhof/ Marie-Louise Jolie)

Reacties