Drukbezocht openingsweekeinde Cammeleur

Er was lange tijd naar uitgekeken en afgelopen weekeinde was het dan eindelijk zover: de Cammeleur opende officieel haar deuren. Zowel de openingsshow van zaterdagmiddag als de open dag op zondag werden bezocht door vele nieuwsgierige Dongenaren.

Burgemeester Marina Starmans is apetrots op het nieuwe gebouw en dat liet ze in haar toespraak duidelijk blijken . “De Cammeleur staat voor verbinding, Het woord zelf is afkomstig uit het Frans en is een verbastering van het woord ‘cambreur’. Dat is de een verbinding tussen de hak en de zool van een schoen. Dit gebouw vormt ook op vele manieren een verbinding. Het verbindt de winkels in de Hoge Ham met de rust van het park maar het verbindt ook de vier gebruikers Donckhuys, Theek 5, Het Kunstpodium en ContourdeTwern met elkaar en met de Dongenaren. Het is het warm kloppend hart van onze gemeente.”

 

Tijdens de openingsshow kregen vertegenwoordigers van de negen delen van de gemeente de ruimte om hun eigen wijk extra onder de aandacht te brengen. Zij hadden ook allen namens hun wijk een kunstwerk bij zich. De negen kunstwerken tezamen vormden het symbool dat alle wijken in Dongen in dit nieuwe gebouw met elkaar verbonden worden en vormden omgedraaid het woord CAMMELEUR. René Peters en Christel de Laat zorgden er met hun informele presentatie voor dat het vermakelijk bleef.

De officiële opening werd daarna verricht door het voltallige publiek. Een lang lint ging door de hele zaal en er werden tientallen schaartjes rondgedeeld. “In Dongen doen we dingen samen” aldus burgemeester Starmans, “en dat geldt zeker ook voor zo’n belangrijke openingshandeling. We gaan aftellen….”. Eenmaal aangekomen bij nul werd het lint in vele stukken geknipt en zorgden een flink aantal confettishooters voor een feestelijke apotheose.

De open dag op zondag ging van start met een brunch voor ruim 200 personen in de buitenlucht. Daarna namen gedurende de dag vele Dongenaren een kijkje in het nieuwe gebouw waargenoten kon worden van tallozer workshops, optredens en demonstraties.

Bekijk een sfeerreportage van fotograaf Jan Stads/Pix4Profs in de fotoserie bovenaan dit artikel

 

Reacties