60 jarige biljartvereniging t Vaartje ontvangt biljarters Volckaert

Foto:

Wat ooit begon met een opmerking in de trant van: ,,Willen jullie eens tegen onze mannen biljarten?” is uitgelopen op een uitwisseling, die wel eens langer stand kan gaan houden.

Nancy van Beek, activiteitenbegeleidster op een afdeling in verzorgingstehuis De Volckaert, deed dit verzoek een half jaar geleden richting een van de leden van biljartvereniging ’t Vaartje. Het bestuur en ook kasteleinsechtpaar Ton en Hanny Kemmeren vonden dit een prima idee. Begin juli was de eerste ontmoeting in De Volckaert. Vier spelers van t Vaartje tegen vier spelers van De Volckaert, de afdeling Kamillehof.
Na de eerste ontmoeting, die overtuigend door t Vaartje werd gewonnen, volgde een tegenbezoek in café ’t Vaartje in Dongen Vaart. ,,Ja, mijn mannen willen een revanche,” lachte Van Beek. Woensdag 29 augustus was het dan zover. Er werd vervoer geregeld. Drie auto’s van t Vaartje reden taxi, want de vier van De Volckaert namen een aantal supporters mee. Daaronder Johan Oerlemans, bewoner van De Volckaert en erelid van biljartvereniging ’t Vaartje.

De dag begon met koffie met cake waarna de onderlinge wedstrijdjes volgden. Twee tegen twee. Na acht partijtjes, tot de 15 caramboles, was de einduitslag 2-6 in het voordeel van De Volckaert. De mannen van Nancy van Beek hadden duidelijk geoefend en hebben zich gerevancheerd na de eerder geleden nederlaag. Na deze monsterzege was het tijd voor een lunch. Deze werd aangeboden door de jubilerende club in samenwerking met Ton en Hanny Kemmeren. Ook de koffie, thee en drankjes waren deze morgen voor de mensen van t Vaartje.

Waar een jubileum is, is ook tijd voor kadootjes!
Tijdens hun wekelijkse dagbesteding hadden de biljarters en hun aanhang een prachtig mozaïek bord gemaakt voorde jubilerende biljartvereniging. Deze werd door Nancy van Beek overhandigd, plus en bos bloemen voor de hartelijke ontvangst door het kasteleinsechtpaar. Hanny Kemmeren bood de biljarters van De Volckaert een tweetal sets biljartballen aan, waarmee het gezelschap duidelijk in hun nopjes was. ,,Haha, dan hoeven we geen muntjes meer in de biljartklok te gooien,” werd lachend opgemerkt. Daags nadien stuurde Nancy van Beek nog een Appje met de opmerking dat haar mannen een zeer geslaagde dag hebben gehad.

Reacties