Ontdek alles wat je nog niet wist over de geschiedenis van Coca-Cola in Dongen

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Tijdens de Olympische Spelen in 1928 werd Coca-Cola in Nederland geïntroduceerd, en sindsdien zijn mooie herinneringen en verhalen ontstaan. Verhalen die het waard zijn om te vertellen en te delen. En wat is een betere aanleiding dan het 90-jarig jubileum van het merk? Van 1 september tot 14 september vind je de reizende tentoonstelling ’90 jaar Coca-Cola in Nederland’ buiten op het terrein voor De Cammeleur in de gemeente Dongen. Kom een kijkje nemen en leer meer onder andere over de ontwikkeling die de bottelarij in Dongen de afgelopen 60 jaar heeft doorgemaakt.

Er zijn veel beelden beschikbaar die meer vertellen over de geschiedenis, de highlights en die de mensen achter Coca-Cola een gezicht geven. Maar nog nooit werden ze samen vertoond. Tijdens de expositie neemt Coca-Cola je niet alleen mee in de geschiedenis, maar staat het merk ook stil bij wat er nu allemaal gebeurt, en krijg je een kijkje in de toekomst.

Coca-Cola fototentoonstelling bij De Cammeleur
De Olympische Spelen van 1928. De opening van de Coca-Cola fabriek in Schiedam in 1951. En een slimme samenwerking met de rockband Golden Earring. Dit en nog meer komt voorbij in de vorm van een tentoonstelling op ‘trotters’, een soort mobiele billboards, waarop je meer kunt lezen. Loop er langs en geniet, of ga nog een stapje dieper de geschiedenis in door QR code te scannen voor achtergrondinformatie of een video. Je vindt de tentoonstelling vanaf heden tot 14 september op het buitenterrein voor De Cammeleur.

Coca-Cola houdt van Dongen
Dat de tentoonstelling in Dongen is, spreekt voor zich. De fabriek in Dongen is de enige fabriek in Nederland en goed voor 80 procent van de bevoorrading in Nederland. Daarnaast maakt Coca-Cola gebruik van veel lokale bronnen en partners in de regio. Veel Dongenaren werken al geruime tijd in de fabriek, soms zelfs meerdere generaties. Daarom is Coca-Cola sterk verbonden met Dongen en is één van de 10 thema’s van de reizende tentoonstelling volledig gewijd aan de bottelarij in de gemeente Dongen. Dongen is de laatste locatie die de rondreizende tentoonstelling aandoet.

Reacties