Gemeente Dongen wint verkiezing beste leerbedrijf 2018 in Noord-Brabant

Foto:

De gemeentelijke organisatie van Dongen is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Noord-Brabant in de sector Administratief juridische dienstverlening. Donderdag 30 augustus 2018 maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Gemeente Dongen leidt sinds het jaar 2015 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Gemeente Dongen is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat dat leerlingen op die manier kunnen ontdekken dat het werken bij een gemeente veelzijdig en uitdagend is”, aldus burgemeester Marina Starmans.

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Reacties