Spetterende opening 58e Zomerspelen

Na maanden van voorbereidingen was het vanmorgen dan eindelijk zover: de achtenvijftigste editie van de Dongense Zomerspelen ging van start! Maar liefst 1324 kinderen, waarvan velen prachtig verkleed, kwamen met hun ouders, opa’s en oma’s naar het Wilhelminaplein om de opening van deze zomerspelen mee te maken. Traditiegetrouw kregen de diverse groepen de gelegenheid om de avonturen die ze deze week gaan beleven, in te leiden.

De kinderen en het publiek maakten kennis met alle hoofdrolspelers van de komende week. Voor groep 1-2 Noorderpoort waren dat diverse figuren uit Villa du Vingerverf. Groep 1/2 Heilig Hart gaat deze week op reis met de Zomerspelen-|Express. Bij groep 3-4 maakten de kinderen ook kennis met hun hoofdrolspelers van de Franse wielrcamping

Groep 5-6 begeeft zich in heel andere sferen, zij verblijven deze week in een Maori dorp in het oude Nieuw-Zeeland. De oudste kinderen van groep 7-8 gaan de week avonturen beleven  als stoere motorrijders. Hoe alle verhalen zich zullen ontwikkelen is natuurlijk nog even de vraag, maar uitgesloten kan niet worden dat er de komende week in Dongen regelmatig sprake zal zijn van verdwijningen, ontvoeringen, sabotages en andere spraakmakende gebeurtenissen.

Het traditionele ontsteken van het Zomerspelenvuur was inverband met de hitte vervangen door het in werking stellen van een spetterend  zomerspelenfonteintje. Met het  gezamenlijk zingen van het Zomerspelenlied werd de opening afgesloten en gingen de groepen naar hun eigen locaties om daar hun avonturen verder te beleven. Klik op de fotoreeks boven voor een fotoreportage van de opening.

Bekijk de foto’s van de opening in de fotoserie bovenaan dit artikel.

Foto’s: Kees Laurijsen en Bart van Kerkhof

Reacties