Een kijkje in het nieuwe Cambreur College

Foto: Cepezed

Twee architecten van cepezed uit Delft hebben onlangs aan team, ouders, aan buurtgenoten en oud-collega’s, aan medewerkers van gemeente en vanher OMO-bestuur de plannen m.b.t het nieuwe Cambreur gepresenteerd.

Cepezed is een gerenommeerd architectenbureau dat ook verantwoordelijk is voor bijvoorbeeld de renovatie van het station in Tilburg, het ontwerp van de A-pier van Schiphol of de nieuwe voetgangersbrug bij het centraal station van Utrecht. Hun ervaring met scholenbouw groeit snel. Zij maken gebruik van veel glas en daardoor een flinke dosis daglicht, vitamine D dus. Graag fabriceren zij delen van het gebouw vooraf en assembleren de delen op de bouwplaats zelf. Dit verhoogt de kwaliteit en beperkt de overlast van het bouwproces.

Het nieuwe  gebouw van het Cambreur College bestaat uit drie delen: het glazen hart van de school met de hoofdingang en de aula, het u-vormige onderwijsgebouw en het sportgedeelte. Een brede loper voert naar de hoofdingang, waar leerlingen, teamleden en alle gasten ontvangen worden. Het schoolplein en een flinke groenvoorziening komen voor de school die dus een stuk naar achteren gesitueerd is.

Nieuwsgierig? KLIK DAN HIER en neem  een virtueel kijkje in het nieuwe gebouw.(klik op de camera-icoontjes om een kleine tour te maken)

Reacties