Den Hespel vanaf half september weer open

Foto:

Vele Dongenaren hebben er goede herinneringen aan: lekker wandelen in de Duiventoren en daarna genieten van een drankje, een hapje of een ijsje bij Den Hespel. Binnenkort kan dat weer, want half september opent Den Hespel, na een afwezigheid van ruim 10 jaar, haar deuren. En….er komt ook een buitenspeeltuin.

In de nacht van 6 op 7 april 2010 werd het toenmalige café door brand verwoest en raakte het karakteristieke gebouw onherstelbaar beschadigd. Het café werd later gesloopt. Afgelopen jaar is Den Hespel herbouwd met behoud van de uitstraling uit vroeger tijden. Horeca ondernemer Bas van Abeelen, ook bekend van de Jacobushoeve aan de Streenovensebaan, heeft er grootse plannen mee.

“Je kunt het zien als een verlengstuk van de Jacobushoeve” vertelt Bas enthousiast. “Een laagdrempelig grill restaurant met een uitgebreide menukaart voor een eerlijke prijs. Denk bijvoorbeeld aan spare-ribs, rib-eye en grillgerechten. Maar je kunt straks bij Den Hespel ook terecht voor lunches, een lekker drankje of een kop koffie met gebak op ons ruime, door natuur omgeven terras, het kan allemaal. En natuurlijk zal het fameuze zelf bereide Jacobushoeve ijs niet op de kaart ontbreken.”

Op de eerste verdieping van Den Hespel bevindt zich nog een vergaderzaal, die dienst kan doen voor bijeenkomsten van bedrijven of andere kleinere gezelschappen. “Borrels, uitgebreide diners, zeg het maar” aldus Bas van Abeelen, die benadrukt dat Den Hespel echt een gelegenheid wordt waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen. “Je moet er zo vanuit de Duiventoren met je vieze schoenen binnen kunnen lopen.”

Speeltuin
Ook komt er weer een buitenspeeltuin bij Den Hespel. “Dat zal overigens wel anders zijn dan de ‘gevaarlijke’ speeltuin van vroeger die vele Dongenaren zich nog herinneren” lacht Bas, “want dat kan in deze tijd niet meer. De nieuwe speeltuin bevindt zich straks achter de Brasserie en het terras.”

Den Hespel gaat half septemder  open. Houdt voor de exacte datum  deze website in de gaten.

onder: een foto van de voormalige Hespel tijdens de verwoestende brand in 2010

 

Reacties

article
97258
Vele Dongenaren hebben er goede herinneringen aan: lekker wandelen in de Duiventoren en daarna genieten
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180707/hespel-vanaf-half-september-weer-open/
2018-07-07T14:42:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/07/07144026/hespel1.jpg
Nieuws, Zakelijk