Koppen bij elkaar: wat doe jij met burendag?

Foto: burendag.nl

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Op 22 september viert Nederland voor de dertiende keer Burendag. Je kunt via de link onderaan dit artikel een bijdrage vragen tot max. € 400,= om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren.

Burendag

Burendag is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Inmiddels vieren ieder jaar meer dan 1 miljoen mensen Burendag. Zo wordt er bijvoorbeeld in de wijk Contreie dit jaar een Buurtzomerfeest georganiseerd op Burendag. Kortom dit is jouw moment om samen met de buurt een mooi feest op te zetten! Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Aanvragen subsidie

Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in. Daarom is het mogelijk als buurt tot 17 augustus een aanvraag tot max. € 400,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Lees eerst goed de voorwaarden. Iedereen die voor 1 september een activiteit aanmeldt ontvangt een Burendag feestpakket (zolang de voorraad strekt).

  • KLIK HIER om te zien wat er in jouw buurt wordt georganiseerd
  • KLIK HIER om je subsidie aan te vragen (particulier)
  • KLIK HIER om je subsidie aan te vragen (organisatie)

Reacties