Nieuw productiecenter voor wereldmarktleider Marel in Dongen

Foto: Johan Wouters/Pix4Profs

Burgemeester Starmans en wethouder Vullings waren afgelopen n week aanwezig bij ondertekening koopovereenkomst bouwkavel door Marel Poultry. Met daarna een onthulling van het bouwbord van Bouwgroep Remmers op de Nestel.

Marel is wereldwijd marktleider als leverancier van verwerkingssystemen voor de pluimvee-, vlees- en visindustrie. Met een focus op voedselveiligheid en innovatie ontwikkelt Marel, in nauwe samenwerking met klanten uit de hele wereld, altijd de meest betrouwbare en efficiënte geautomatiseerde oplossingen. Het is Marel’s missie om kwalitatief goed voedsel op een duurzame en betaalbare wijze te produceren. Het team van Marel bestaat uit circa 5400 medewerkers opererend vanuit 32 landen en een netwerk van meer dan 100 agenten en distributeurs.

Marel Poultry heeft een kavel van 8.000 m² op bedrijventerrein Tichelrijt II in Dongen aangekocht voor de bouw van een bedrijfsruimte. Ontwerpend bouwer Remmers Bouwgroep zal de nieuwe bedrijfsruimte van circa 4.250 m2 realiseren voor Marel Poultry. Het nieuwe productiecenter zal dicht bij het huidige productiecenter in Dongen worden gerealiseerd en is eveneens hoofdzakelijk gericht op de onderdelenproductie ten behoeve van voedselverwerkingsystemen voor de gespecialiseerde pluimvee-tak van Marel Poultry.

Foto’s: Johan Wouters/Pix4Profs

Reacties