Koninklijke onderscheiding voor Angela Akkermans

Foto: Cas van Aggelen/Pix4Profs

Burgemeester Marina Starmans reikte afgelopen dinsdagavond een bijzondere onderscheiding uit. Angela Akkermans ontving de versierselen die horen bij de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Angela Akkermans is een van meest trouwe en geliefde vrijwilligers van de organisatie van de avondvierdaagse in Dongen. Dit doet zij al vele jaren. Genoeg reden voor de burgemeester om te langs te komen met de mededeling dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om Angela te belonen met een Koninklijke Onderscheiding.

Angela is al 38 jaar lid van het bestuur van de Avondvierdaagse. In haar speech zei burgemeester Marina Starmans:

U bent een bestuurslid waar ALTIJD een beroep op gedaan kan worden.

U besteedt vele uren aan het verzorgen van de medailles voor alle wandelaars. Inmiddels praten we over zo’n 2400 stuks per jaar. Even voor de goede orde: 2400 x 38 jaar = 91.200 stuks!! Die worden niet alleen besteld maar ook gesorteerd op naam van de loper…een enorme klus.

U zit achter de inschrijfkraam, u controleert tijdens de Avond4daagse, u plant de uitdeelposten in, u bestelt en reikt ‘herinneringen’ uit aan vrijwilligers bij een speciaal jaar, u legt bezoekjes af bij vrijwilligers die ziek zijn of u zorgt ervoor dat er een bloemetje of kaartje naar toe gaat.

Ik ga nog even door…
De Avond4daagse gaat ook met zijn tijd mee en u zorgt er mede voor dat de deelnemers gedigitaliseerd worden, maar u zorgt ook voor input voor de Facebook pagina en de website.

Natuurlijk is de piek van drukte tijdens deze dagen maar eigenlijk bent u het hele jaar door erg actief met de voorbereidingen voor de volgende editie.

En u doet nog meer…
U bent al 5 jaar vrijwilligster bij Fleer. U zet zich elke dinsdag, samen met de andere vrijwilligers, in om er voor de pupillen een leuke avond van te maken. U heeft in die 5 jaar nog bijna niet één avond gemist en staat altijd voor een ander klaar. Als ze iets nodig hebben, gaat u het halen en als er iets verzonnen moet worden, biedt u altijd aan om te helpen.

Als er acties zijn in Dongen, bijvoorbeeld de moestuintjes van de Albert Heijn, denkt u altijd als eerste aan de mensen van Fleer. U trekt dan de stoute schoenen aan om te vragen of de Albert Heijn er een aantal zou willen schenken aan Fleer. Ook zorgt u altijd achteraf voor een leuk bedankje voor de sponsoren. Fleer krijgt geen subsidie dus ze zijn extra blij met de schenkingen die ze krijgen en dat willen ze dan ook zeker laten merken aan de sponsoren. Het is fijn dat iemand daar oog voor heeft en dat ook uitvoert.

Sinds een jaar wordt er een afsluitings-bbq met de pupillen gehouden….bij u thuis! U stelt, samen met uw man Pedro, uw huis en tuin open voor iedereen van Fleer zodat ze daar een mooie bbq kunnen houden.

Vorig jaar heeft u het mogelijk gemaakt dat Fleer wat meer bekendheid kreeg in Dongen door te bewerkstelligen dat er flyers uitgedeeld mochten worden tijdens de intocht van de Avondvierdaagse. Met wie ik ook spreek ze typeren u als een vrouw die altijd en overal wil helpen en zich inzet voor mensen.
Uw dochter Cherany zegt: “mijn moeder is een bijzondere vrouw die zichzelf weg cijfert om anderen te helpen en daarom verdient ze het om eens in het zonnetje te worden gezet”.
U heeft er ook voor gezorgd dat de mensen van het Thomashuis en Prisma mee kunnen lopen aan de Avond4daagse. Een speciale route van 3,5 km werd gemaakt en u bent nu de vaste contactpersoon voor deze speciale groepen.

Ook aan Riekse werd gedacht, u als haar mantelzorger, heeft ervoor gezorgd dat ze mee kon doen aan de Avond4daagse. Met de rolstoel is de speciale route goed begaanbaar. Dat was een groot succes en Riekse is enorm blij met u. Niet alleen voor de avond4daagse….u haalt voor haar de boodschappen, u doet de financiën en haalt haar zus op als er overleg is op de Volckaert. U bent voor Riekse onmisbaar!

U bent al ruim 45 jaar actief voor de Wandelsportvereniging Willen is Kunnen (WIK), wandelen zit in uw bloed. Tijdens de wandeltochten zit u op een controlepost en bent van 08.00
’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds aanwezig om voor iedere deelnemer de controle af te tekenen. Maar u helpt ook mee op- en afbouwen. Ook hier zegt men over u: “ze zit vol energie en is nooit te beroerd om te helpen”.
Het is misschien al even geleden maar u heeft ook zo’n 20 jaar in het bestuur van de Katholieke Vrouwen bond gezeten. U, als jonkie, organiseerde activiteiten voor oudere dames en zorgde ook hier voor de financiën. Ik heb begrepen dat u nogal fanatiek was in het maken van sinterklaas surprises!

Al met al mogen we rustig stellen dat u een groot sociaal hart heeft en graag mensen helpt… met een speciaal plekje voor de wat meer kwetsbare inwoners van onze gemeente.

Deze bijzondere inzet verdient bijzondere waardering.

Het is mij daarom een groot genoegen om te mogen melden, dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om u, Johanna, Adriana, Francisca, Petronella Akkermans te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau!

Van harte gefeliciteerd!

 

 

Reacties